Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 5 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: autokraker aangehouden
De politie heeft zaterdagochtend op het Martinikerkhof een 36-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto. De autokraker was op heterdaad betrapt door een getuige, waarna de man vluchtte. Op aanwijzing van de alerte getuige kon de autokraker in de Oude Ebbingestraat worden aangehouden. De verdachte bleek in het bezit te zijn van diverse goederen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De stadjer is ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: meisje verdronken na ongeval te water Op de Oostersluisweg in Groningen is zaterdagmiddag een auto te water geraakt in de Oostersluis, waarbij een meisje van 19 jaar uit Groningen is omgekomen. De bestuurder, een 36-jarige man uit Groningen, wist zich uit de auto te bevrijden en kon zich via een trap in de wand van de sluis in veiligheid brengen. De man heeft hierop de plaats van het ongeval verlaten. De verdachte werd daarna in de Begoniastraat door de politie aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval, dood door schuld in combinatie van mogelijk rijden onder invloed. Vast is komen te staan dat de auto uit de richting van het Damsterdiep en het centrum de sluis is genaderd. In een bocht naar rechts is het voertuig in een slip geraakt, waarna het via een groenstrook de sluis in is gereden. De toegesnelde medische hulp met het Traumateam per helikopter mocht niet meer baten. Het optakelen van de auto uit de sluis en het bevrijden van het slachtoffer door een duikteam van de brandweer nam enige tijd in beslag. Gedurende de hulpverleningswerkzaamheden is de Oostersluisbrug zon twee uur afgesloten geweest. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen. De verdachte is ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: ongeval ontaardt in belediging en mishandeling van agent Op zaterdagmiddag botste op de Oosterhamriklaan een 25-jarige bestuurder van een scooter met de bestuurder van een fiets, een 48-jarige man uit Groningen. De fietser verleende hierbij de scooter geen voorang. Een aanrijding was derhalve het gevolg. De fietser is door het ambulancepersoneel met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De scooter bleek niet te zijn verzekerd en op het moment dat de agenten kenbaar maakten dat zij het voertuig voor onderzoek zouden meenemen, raakten de gemoederen verhit. Een 24-jarige vrouw uit Groningen, een bekende van de bestuurder van de scooter, raakte dermate overstuur dat zij de agenten begon te beledigen. Toen zij de vrouw op haar gedrag aanspraken, gaf de vrouw één van de agenten een klap in het gezicht. De vrouw is vervolgens aangehouden voor belediging en mishandeling. Zij is na verhoor met een dagvaarding op zak- in vrijheid gesteld.

Groningen: alcomobilist is de weg kwijt
De politie heeft zaterdagnacht een 39-jarige man uit Groningen op de Beneluxweg aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder stond met alarmlichten stil op de rijbaan. Toen de agenten hem aanspraken, bleek de man de weg kwijt te zijn. De agenten roken hierbij alcohol bij de bestuurder. Bij de ademanalyse aan het politiebureau bleek de man 1.6 promille in zijn bloed te hebben. De politie heeft de man het rijbewijs ingevorderd. De man kon na verhoor het politiebureau met een dagvaarding op zak verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: geweldpleger betrapt door cameratoezicht Medewerkers van het cameratoezicht in de binnenstad van Groningen zagen zaterdagnacht dat een 27-jarige man een andere man mishandelde. Op aanwijzing van de bedienaar van de cameras kon de verdachte in de Peperstraat worden aangehouden. Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Ten Boer, heeft zich met onbekend letsel laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Groningen: verlaten plaats ongeval
Zaterdagavond heeft een 19-jarige jongen uit Groningen op de Galenuslaan te Groningen een ongeval veroorzaakt, waarbij hij is doorgereden. De jongen had zonder toestemming van zijn vader de auto gepakt om een boodschap te doen. Op de Galenuslaan had hij de macht over het stuur verloren, waarna hij in aanrijding was gekomen met een geparkeerde auto. Beide voertuigen liepen forse schade op. De jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal en Musselkanaal: inbraken in kerken Vrijdagnacht is er in de Gereformeerde kerk aan de Poststraat en de Hervormde kerk aan de Oosterkade in Stadskanaal ingebroken. De dader heeft in beide kerken een raam geforceerd en is op deze wijze beide kerken binnengekomen. In de Gereformeerde kerk is een onbekend geldbedrag weggenomen. In de Hervormde kerk heeft de dader vermoedelijk niets weggenomen. Ook de Gereformeerde kerk aan de Marktstraat in Musselkanaal moest het ontgelden. Ook bij deze kerk is een ruit geforceerd. Uit de kerk werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

Stedum: man na mishandeling aangehouden
De politie heeft zaterdagavond in de Molenstraat te Stedum een 30-jarige man uit Stedum aangehouden. De man had kort daarvoor een 29-jarige man uit Stedum mishandeld. Het slachtoffer was in de woning van de verdachte aanwezig toen beiden onenigheid kregen. Hierbij verloor de verdachte zijn zelfbeheersing en gaf hij zijn dorpsgenoot een vuistslag in het gezicht. In eerste instantie liep het slachtoffer de woning uit, maar besloot verhaal te halen. Ook dit viel niet in goede aarde, waarna de verdachte nog enkele klappen en schoppen uitdeelde. De Stedumer is ingesloten.

Bellingwolde: eenzijdig ongeval met letsel
Op de Tweekarspelenweg te Bellingwolde is zaterdagavond een 19-jarige automobilist uit Bellingwolde de controle over zijn voertuig kwijt geraakt en vervolgens tegen een boom gebotst.. De man zat bekneld in zijn auto, waarna de brandweer het slachtoffer uit zijn auto wist te bevrijden. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Winschoten: mannen vernielen voordeur bar
De politie heeft zaterdagnacht op de Blijhamsterstraat drie mannen, een 22-jarige man uit Winschoten, een 41-jarige man uit Heiligerlee en 42-jarige man uit Winschoten op verdenking van vernieling aangehouden. De drie hadden om beurten met een hard voorwerp op de voordeuren van een bar geslagen. Het is de politie nog onbekend waarom de mannen de deuren hebben vernield. De mannen zitten vast voor nader verhoor in het politiebureau.

Inlichtingen, afdeling Communicatie op 0900-8844 (lokaal tarief)