Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 5-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding snorfietsdieven
LELYSTAD - Twee 15-jarige jongens uit Lelystad zijn zaterdagavond op de Agorahof aangehouden na diefstal van een snorfiets. Een surveillerende motoragent zag de jongens met de snorfiets aan de hand lopen. Bij het zien van de agent gingen ze er rennend vandoor, waarna ze na een korte achtervolging aangehouden konden worden. Een van de jongens gaf in eerste instantie een valse naam op, maar viel al gauw door de mand. Beide verdachten gaven toe de snorfiets gestolen te hebben uit een fietsenrek bij een winkel. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na auto-inbraak
ALMERE - Na een melding van een auto-inbraak aan de Runmolenstraat is vanmorgen vroeg een 15-jarige Almeerder aangehouden. Hij probeerde zich na de inbraak met nog een andere jongen te verstoppen in de buurt van de Dwangmolenstraat, maar was op heterdaad betrapt. De 15-jarige logeerde bij een 14-jarig vriendje, dat vermoedelijk het tweede gezochte jongetje is. Beiden waren niet thuis toen de politie aan de deur kwam, hoewel hun ouders in eerste instantie veronderstelden dat zij in bed lagen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding wegens hard drugs
LELYSTAD - Een 44-jarige Lelystedeling is afgelopen nacht aangehouden in de Kempenaar. Bij een controle bleek dat de man harddrugs bij zich had in zijn auto. Hij gaf aan dat de aangetroffen heroïne voor eigen gebruik was, maar bleek bij fouillering nog meer bij zich te hebben, waaronder cocaïne. Hierop is hij aangehouden op basis van de Opiumwet. De drugs is in beslag genomen en de Lelystedeling voor verhoor ingesloten.

Aanrijdingen met letsel
URK - Op de Lange Dam is zaterdagmiddag een 9-jarig jongetje uit Urk licht gewond geraakt na een botsing met een auto. Het jongetje reed met zijn fiets plotseling de uitrit van de kerk af, de Lange Dam op, waar op dat moment een 19-jarige automobilist uit Urk reed. Die kon hem niet meer ontwijken. Het fietsertje kwam eraf met wat lichte schaafwonden en een beschadigde fiets.

URK - Zaterdagavond raakte op de kruising Domineesweg / Meep een 19-jarige bromfietser uit Urk gewond na een verkeersongeval. De jongen reed met een passagier over het fietspad van de Urkerweg. Ter hoogte van de verkeerslichten op de kruising Urkerweg / Toppad stapten nog twee Urker meisjes op de bromfiets. Op de brug over de Urkervaart slipte de bromfiets in een flauwe bocht en ging onderuit, waarop de 19-jarige bestuurder met zijn hoofd tegen een brugpijler sloeg en bewusteloos bleef liggen. Geen van hen droeg een helm. Personeel van de traumahelicopter verleende eerste hulp, waarna het slachtoffer met hoofdletsel per GGD-ambulance is overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De passagiers bleven ongedeerd, op wat schaafwonden na. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Controles Videoauto
ALMERE - Zaterdagmiddag is op de A6 bij Almere een 21-jarige automobilist uit Dronten aangehouden. De man reed 180 km / u in plaats van 120 km / u. Na correctie is hij door de videoauto geklokt voor 54 km / u te snel rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMELOORD - Op de A6 ter hoogte van Emmeloord is zaterdagavond een 29-jarige automobilist uit Breda aangehouden wegens het overtreden van de maximum snelheid. In plaats van 120 km / u reed hij 180 km / u, 174 na correctie. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed
ALMERE - Een 49-jarige automobilist uit Lelystad is zaterdagavond aangehouden op de Oldewierde wegens rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding had de man een al geopend flesje bier achter zijn stoel gegooid. Bovendien bleek dat de man al vaker was aangehouden voor rijden onder invloed en was hij daardoor niet meer in bezit van een rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

URK - Op de Domineesweg is een 21-jarige bromfietser uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de blaastest blies hij 465 ug/l (1.05 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een bekeuring.

ESPEL - Wegens zijn slingerend rijgedrag is een 29-jarige automobilist uit Urk afgelopen nacht aangehouden op het Espelerpad. De man blies 435 ug/l (1.0 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.