Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 4 en 5 mei 2002

---

Driel - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Dorpsstraat te Driel aangehouden, een 33 jarige inwoner uit Arnhem. Tijdens een controle bleek dat deze bestuurder alcoholhoudende drank had gebruikt. Aan het bureau te Elst bleek, na een afgenomen ademanalysetest dat de bestuurder 0,98 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rivierenland - Door de regionale stagegroep werd in de avond en nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden. De eerste controle, tussen 22.00 en 24.00 uur, werd gehouden op de Westsingel te Duiven. Daar werden in totaal 250 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Een van de bestuurders, een 41 jarige inwoonster uit Westervoort bleek na de ademanalysetest in het bureau te Duiven 1 promille alcohol in haar bloed te hebben. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tussen 01.00 en 03.00 uur werd gecontroleerd op de Dorpstraat te Westervoort.
Daar werden in totaal 79 blaasproeven afgenomen en bleken 3 bestuurders te veel alcohol te hebben gedronken.

a. Een 50 jarige inwoonster uit Pannerden bleek 1,60 promille alcohol in haar bloed te hebben.
Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt terwijl tevens haar rijbewijs werd ingevorderd.

b. Een 47 jarige inwoonster uit Westervoort bleek 1.28 promille alcohol in haar bloed te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

c. Een 42 jarige inwoner uit Arnhem bleek 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Duiven - In de nacht van 4 op 5 mei werden te Duiven 2 personen aangehouden. Een persoon voor mishandeling van de conducteur, die een opgezwolle linkerkaak had. De verdachte was een notoire "zwart"rijder. De andere persoon werd aangehouden voor vernieling van een treinstel cq baldadigheid. Hij schopte met kracht tegen de trein. Schade is nog onbekend. De beide verdachten werden overgedragen aan de spoorwegpolitie die onderzoek voortzet.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl