Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-05-2002 2e persbericht 5 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist geeft valse naam op en heeft geen geldig rijbewijs
Op de Holterberglaan is zondag rond 8.00 uur een 25-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden tijdens een algemene controle. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een valse naam opgaf en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. In de auto van de verdachte werden een halve stoeptegel, een schroevendraaier, een tangetje en een printer aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Motorrijder gewond
Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 23.1, is zondag rond 16.00 uur een 57-jarige motorrijder uit Soest ten val gekomen. De motorrijder reed vanuit Valkenswaard richting Eindhoven. Hij reed op de rechterrijbaan toen een 28-jarige automobilist uit Oirschot vanaf een oprit invoegde vlak voor de motorrijder. Hierna is de motorrijder de controle over zijn voertuig verloren en tegen de vangrail gebotst. Beide voertuigen zijn niet met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder liep een gebroken been op en is overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Eindhoven: Eigenaar caravan houdt inbreker aan
De eigenaar van een caravan, die voor zijn woning aan de Heezerweg stond, zag zondagochtend rond 11.40 uur een man uit zijn caravan stappen en weglopen. Hierop heeft de eigenaar de man achtervolgd en hem op de Leenderweg rond 11.50 uur aan kunnen houden. De 33-jarige verdachte man uit Assen werd hierop overgedragen aan de politie. Uit de caravan worden voor zover bekend geen goederen vermist. De deur van de caravan werd opengebroken om binnen te komen. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte komt aangifte doen van wegnemen auto (vervolg bericht persbericht 1 5 mei 2002; Eindhoven/Helmond: Gestolen auto teruggevonden) In het politiebureau aan de Kasteel-Traverse is zondag rond 12.00 uur een 33-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en/of diefstal van een bestelauto die afgelopen weekend is weggenomen vanaf de Hudsonlaan in Eindhoven. De gestolen bestelauto werd zondagochtend door de politie teruggevonden op de Wethouder van Wellaan. Het voertuig werd in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de kentekenplaten van de bestelauto verwisseld waren. De verdachte kwam nu aangifte doen van diefstal van een bestelauto vanaf de Wethouder Wellaan. Het bleek te gaan om de bestelauto die vanochtend werd aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Mobiele telefoons gestolen terwijl bewoners sliepen Uit een woning aan de Eikendreef zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mobiele telefoons gestolen. De bewoners lagen tijdens de inbraak te slapen. Zij ontdekten vanochtend dat er ingebroken was. De dader kwam binnen door twee ruiten van de voordeur te vernielen.

Deurne: Fiets en boormachine gestolen
Uit een bedrijf aan de Voorpeelweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag een fiets en een boormachine weggenomen. De dader kwam binnen door een deur aan de zijkant van et pand open te breken.

Someren: Heftruck, oplader en compressor gestolen Vanuit een bedrijf aan de Muldersweg zijn dit weekend een elektrische heftruck met bijbehorende oplader en een compressor gestolen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten deur.

Valkenswaard: Automobilist belandt in sloot
Op de John F. Kennedylaan is zondag rond 13.20 uur een 84-jarige automobilist uit Arendonk (België) met zijn auto in een sloot tot stilstand gekomen. De man had de controle over zijn stuur verloren. Vermoedelijk is dit gebeurd door aquaplaning in combinatie met remmen. Twee inzittenden, een 44-jarige vrouw uit Valkenswaard en haar 15-jarige dochter liepen verwondingen op.

Veldhoven: Tuinbank weggenomen
Uit een voortuin van een woning aan de Kapelstraat Noord is in de nacht van zaterdag op zondag een tuinbank gestolen. De waarde van de tuinbank is ongeveer 330 Euro.

Veldhoven: Voor 300 Euro uit winkel weggenomen
Uit een winkel aan de Polderstraat zijn zaterdag rond 15.00 uur twee houten tonnen met enkele planten, twee kussens, twee poezenbeelden en twee tuinlantaarns met een totale waarde van ongeveer 300 Euro gestolen. Van de diefstal wordt een groep bestaande uit ongeveer vijf personen verdacht. Zij kwamen de winkel binnen en hebben de spullen in een winkelkar geladen, die ze vervolgens in een onbewaakt moment naar buiten hebben gereden zonder te betalen.