Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-05-2002 3e Persbericht 6 mei 2002

Eindhoven: Man beroofd
Zondagavond rond 22.00 uur is op de Geldropseweg een 41-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd door twee jongens op een bromfiets van zijn fiets getrapt. Een van de daders hield het gevallen slachtoffer vast en sloeg hem met het hoofd op de grond. De portemonnee van het slachtoffer werd uit zijn broekzak gehaald waarna de twee daders op hun bromscooter vertrokken. In de portemonnee zat enkel een strippenkaart en enkele pasjes. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en brak een tand.

Geldrop: Gewapende overval
Maandag om 14.00 uur is in de Reinoutlaan een 35-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een speelautomatenhal aan Achter De Kerk in Geldrop. De overvaller kwam daar rond 13.30 uur binnen en eiste onder dreiging van een vuurwapen geld. Een klant die buiten stond te bellen werd door de dader tegen zijn hoofd geslagen en naar binnen getrokken. De overvaller is er met een paar duizend euros vandoor gegaan. Aan de hand van het verstrekte signalement kon de 35-jarige man kort daarop worden aangehouden. Het geld en het wapen zijn niet bij hem aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Best: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur heeft de politie op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 1338 voertuigen. Daarvan reden er 217 te snel. De snelste reed 90 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Maandag tussen 13.45 en 16.15 uur heeft de politie met behulp van een lasergun op de Tienendreef een snelheidscontrole gehouden. Er werden elf automobilisten bekeurd die te hard reden. De snelste reed 71 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.