Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Sociaal Plan Brouwer Groep/Biegelaar en Jansen

De Brouwer Groep en Biegelaar&Jansen (eigendom van De Telegraaf) hebben het voornemen te fuseren. Na de fusie zullen heel snel 60 arbeidsplaatsen verloren gaan. Op termijn rekenen we op het verlies van honderden arbeidsplaatsen.

De nieuwe combinatie wordt het op één na grootste grafische concern van Nederland.
Er is onderhandeld over een sociaal plan. Het plan steekt met kop en schouders uit bover de karige regelingen die mensen bij de Brouwer Groepbij reorganisaties gewend zijn.
Het plan is echter beneden het niveau dat gebruikelijk is in kringen van De Telegraaf.

De uitkomst van de onderhandelingen is voorgelegd aan zowel de leden bij De Brouwer Groep als die bij Biegelaar&Jansen.Een meerderheid van onze leden bij de Brouwer Groep heeft het sociaal plan geaccepteerd. De leden bij Biegelaar&Jansen daarentegen hebben het plan unaniem en resoluuut afgewezen.

Wij zullen de directie van de Brouwer Groep laten weten dat er overeenstemming is over het sociaal plan ten aanzien van de medewerkers bij de Brouwer Groep. Over de voorwaarden voor de werknemers bij Biegelaar&Jansen zal opnieuw moeten worden onderhandeld.

CNV Media herhaalt haar eis dat De Telegraaf hierbij partij dient te zijn. De Telegraaf zal zich garant moeten stellen voor zowel de kwaliteit van het plan als de nakoming van de verplichtingen die uit het plan voortvloeien.

Voor opmerkingen of informatie:
CNV Dienstenbond bestuurder Steffe Bak, tel: 023 - 565 10 52. email: s.bak@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 6 mei 2002.