Ingezonden persbericht

MOORD OP FORTUYN - HOE REAGEERT NEDERLAND?

Direct na het horen van het tragische nieuws over de moord op politicus Pim Fortuyn heeft de redactie van de Nederlandse website www.linksummary.com een pagina op internet gezet met daarop, als logische aanvulling op de website, een overzicht van artikelen die op internet waren verschenen.

Als aanvulling op dit nieuwsoverzicht is gekozen voor een gastenboek als medium om bezoekers van de site hun mening te kunnen laten geven. In het gastenboek zijn zeer uiteenlopende reacties te vinden.

Naast de soms hartverwarmende condoleances zijn er ook andere geluiden in te vinden. Zo reageerde iemand onder de naam 'Dood aan Allochtonen' als volgt: "Dood aan alle allochtonen, vuile bloedhonden, zo gaat het wel makkelijk gewoon je tegenstanders uitmoorden?? zullen we ook eens bij jullie gaan doen vuile zwarte". Misschien was dit in reactie op: "lekker voor je pim kut nazi hoop dat je rot in hel kanker hond" van 'Black Power'.

Verschillende webmasters zagen duidelijk brood in het feit dat mensen graag hun mening kwijt willen via dit gastenboek. Onder andere de website-adressen www.maxima.nl en www.fubu-junior.tk stuurden pagina's vol met hun URL. Deze inzendingen zijn inmiddels verwijderd.

Alle reacties en condoleances zijn te vinden op http://29098.realguestbooks.com

De speciale pagina is te vinden op
http://www.linksummary.com/daan/pim/index.html