Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Gemeente Haarlem

Sector Stadsbeheer

Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem
Datum
Contactpersoon
Doorkiesnummer
E-mail adres
Onderwerp

29 april 2002
M. Wiggers
023-5114902
mwiggers@haarlem.nl
uitnodiging start schoonmaken centrum op 6 mei

Geachte heer, mevrouw,

Wij zijn toe aan de volgende stap in het opknappen van de openbare ruimte in de binnenstad. Nu het straatwerk weer redelijk op orde is, wordt het tijd om de strijd aan te binden met de graffiti, evenals de op vele plaatsen illegaal aangeplakte reclameposters en stickers. Uit onderzoek is gebleken dat veel bezoekers in onze stad zich mateloos ergeren aan dezeze vorm van vervuiling.

Daarom wil ik nu het startsein geven om het centrum geheel schoon te maken. De Gemeente Haarlem heeft schoonmaakbedrijf Allround opdracht gegeven om alle panden in het centrum te ontdoen van graffiti en poster etc. die illegaal zijn aangebracht. Allround is een gerenommeerde schoonmaker die o.a. al jarenlang het stadhuis aan de buitenkant schoon houdt. De gemeente Haarlem draagt de kosten voor deze éénmalige schoonmaakbeurt van het centrum.

De gemeente geeft hiermee de aanzet .
Oom de binnenstad schoon te maken. In het kader van het convenant (afspraak) Integrale aanpak Buitenruimte Binnenstad Haarlem hoop ik dat de pandeigenaren in het centrum deze actie voortzetten en zelf een contract afsluiten met het schoonmaakbedrijf. Hierdoor zal de stad ook schoon blijven. Op maandag 6 mei om 11.00 uur zal ik het startsein geven voor het schoonmaken van de binnenstad. Dit vindt plaats op de hoek Paarlaarsteeg / hoek Grote Houtstraat. Ik nodig u uit hierbij aanwezig te zijn en vervolgens met mij en genodigden een kop koffie te drinken bij het café XO aan de Grote markt. Graag tot dan.Over het precieze tijdstip van uitvoering en de voorwaarden waaraan Allround moet voldoen, ontvangt u in een later stadium informatie.

Met vriendelijke groeten,

Ton de Lange
Wethouder Reiniging en Afvalverwijdering