Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.45 uur) Mandag 6 mei 2002

Roosteren: loslopende schapen
Zondag 5 mei kreeg de politie rond 19.45 uur melding van een kudde loslopende schapen op de Ruitersbaan in Roosteren. Dit zorgde voor een flinke verkeersstremming.
Ter plaatse bleek dat verscheidene omstanders de schapen al hadden gevangen en teruggezet in de wei van de 51-jarige schaapsherder, waar zij vermoedelijk waren losgebroken. Er werd contact opgenomen met de herder. De vrouw die de politie had gewaarschuwd, bracht een gewond schaap naar de naar een dierenarts in Susteren. Het dier overleefde de stress echter niet. De herder werd hiervan in kennis gesteld.

Sweikhuisen: vechtpartij in AZC
De politie kreeg zondagavond 5 mei 2002 omstreeks 22.00 uur melding van een vechtpartij in het asielzoekerscentrum te Sweikhuizen. Mogelijk zouden hierbij wapens gebruikt worden. De politie spoedde zich met enkele voertuigen ter plaatse. Ook werd de hulp van een politiehond ingeschakeld.
De vechtpartij was bij het ter plaatse komen van de politie reeds voorbij, maar de gemoederen waren nog steeds verhit. De politie kalmeerde de aanwezigen. Verscheidene getuigen werden gehoord en twee personen, allebei 21 en bewoner van het AZC, werden aangehouden nadat zij met elkaar op de vuist waren gegaan en er door een van de twee verdachten gedreigd werd met een vleesvork. De politie stelt een onderzoek in.

Born: woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Graaf van Loonstraat in Born. De dader kon in de woning geraken na het forceren van de keukendeur. De woning werd geheel doorzocht. Ontvreemd werden sieraden, tennisrackets, een GSM en een fototoestel. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Urmond: autodiefstal en brandstichting
Maandag 6 mei werd rond 01.00 uur de politie gewaarschuwd vanwege een brandende auto op de Grotestraat in Urmond. Ter plaatse bleek dat inderdaad een auto in brand stond. Door de hitte waren enkele ramen van twee huizen in de onmiddellijke nabijheid van de brand gebarsten en was een regenpijp aangetast door de hitte.
De eveneens gewaarschuwde brandweer was inmiddels ook ter plaatse en bluste het voertuig. Onderzoek wees uit dat de uitgebrande auto als gestolen stond geregistreerd bij de politie. Een van de buurtbewoners, een 39-jarige man uit Urmond, ontdekte op dat moment dat zijn auto gestolen was. Vermoedelijk heeft de dader de ene auto voor de andere verruild. Vermoedelijk om geen sporen achter te laten heeft de dief de auto in brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in naar de brand en de diefstal.

Sittard: aanbrengen racistische leuzen
Zondag 5 mei werd rond 18.00 uur door de politie een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens het kladden van racistische leuzen op het toilet van Maaslandziekenhuis Sittard-Geleen aan de Walramstraat in Sittard.
De man had diverse leuzen met pen aangebracht op de deuren van de toiletten. Hij werd daarbij op heterdaad betrapt en in de kraag gevat door de beveiligingsbeambten van het ziekenhuis. Deze droegen hem over aan de politie, die de verdachte hebben aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor hebben ingesloten. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, kreeg een toegangsverbod voor het ziekenhuis voor de duur van 2 jaar. De politie maakte tegen de verdachte proces-verbaal op.