Politie Midden- en West Brabant

Berichten van de teams Moerdijk en Etten-Leur

Datum: 6/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Fijnaart: Aanrijding met gewonde
Op zondag 5 mei omstreeks 21.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de Molenstraat met de Oude Heijningsedijk te Fijnaart. Aldaar werd een bromfietsbestuurder aangereden, die met verwondingen is overgebracht naar het Franciscusziekenhuis te Roosendaal. De bestuurder uit Fijnaart reed met zijn auto over de Molenstraat, komende van Fijnaart en wilde op de kruising linksaf slaan. Hij had daarbij de 16-jarige bromfietsbestuurder uit Fijnaart niet opgemerkt en botste toen tegen de auto. De bromfietsbestuurder is met verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Fijnaart: Aanhouding verdachten
De politie van het team Moerdijk is dit weekend door de politie Goes (Zeeland)in kennis gesteld, dat aldaar drie personen zijn aangehouden, die reden in de auto welke op 27 april te Fijnaart was gestolen na inbraak in een woning. Het onderzoek in deze wordt voortgezet

Fijnaart: Auto over de kop
Vond maandag 6 mei 2002 omstreeks 08.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op Rijksweg A 29 met de aansluiting op Rijksweg A 59 ter hoogte van Fijnaart. Een 39-jarige bestuurder uit Strijen kwam uit de richting Willemstad en reed in de richting van Fijnaart. Hij raakte met zijn voertuig in de bocht van de weg. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en de auto kwam op zijn kop terecht op de linker rijstrook. De bestuurder kwam met schrik vrij. De auto werd geheel vernield.

Zevenbergen : Winkeldiefstal
Werden op maandag 6 mei twee minderjarige jongens uit Zevenbergen op heterdaad betrapt bij diefstal in winkel aan de Donk te Zevenbergen. Zij verklaarden dit wel vaker te hebben gedaan, maar waren toen nog nooit betrapt. Ze worden verwezen naar Stop/Halt.

Etten-Leur: Beroving fietsster
Een 18-jarige vrouw uit Etten-Leur heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van beroving. Zij fietste zondag 5 mei jl. omstreeks 13.15 uur over de kruising van de Wilhelminalaan en de Julianalaan te Etten-Leur. Ter plaatse werd haar door twee jongens en een meisje de weg versperd. Een van de knapen hield een mes in zijn handen, bedreigde haar daarmee en doorzocht haar jaszakken. Nadat de daders tot de conclusie waren gekomen dat het slachtoffer niets bij zich had, lieten ze haar gaan. Volgens het slachtoffer waren de daders circa 15 tot 17 jaar en van Noord-Afrikaanse afkomst. De politie stelt een nader onderzoek in.

Etten-Leur: Zakkenrollerij
Op vrijdag 3 mei omstreeks 14.00 uur is tijdens het winkelen in een supermarkt in het winkelcentrum aan het Hof van den Houte een 64-jarige vrouw uit Rijsbergen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Met de portemonnee die in haar jaszak zat verdwenen ook bankpasjes, geld, een rijbewijs en een tankpasje. De politie heeft vandaag van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Etten-Leur: Diefstal tuinbeeld.
Uit de voortuin van een woning aan de Bisschopsmolenstraat werd dit weekend een tuinbeeld gestolen. Het betreft hier een beeld van een vrouw in Romeinse stijl.