Anti Racisme Informatie Centrum

Start Brabantse campagne 'Stem met je hart!'

Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant, mr. Frank Houben, zal op dinsdag 7 mei het startschot geven voor de campagne 'Stem met je hart!'. De campagne, een initiatief van Brabant Bekent Kleur, is bedoeld om de Brabantse kiezers aan te moedigen zich bij de landelijke verkiezingen op 15 mei vooral niet te laten leiden door de negatieve uitlatingen van politici over de multiculturele samenleving. De campagne wil de kiezers juist aanmoedigen om op een positieve, menselijke manier naar de multiculturele samenleving te kijken. Want verschillende culturen kunnen een verrijking voor ons land betekenen.

Het startschot van de campagne wordt op dinsdag 7 mei om 14.00 uur gegeven, vóór het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch. Een groep kinderen zal dan het eerste exemplaar van de poster 'Stem met je hart!' overhandigen aan CvdK Houben. Kinderen mogen nog niet stemmen, maar ze hebben wel wensen voor hun toekomst. Ze gaan gelukkig ook nog onbevooroordeeld met elkaar om, ongeacht hun huidskleur. Volwassenen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Kinderen, door Houben eerder 'de kroonjuwelen van Brabant' genoemd, symboliseren een positieve toekomst. Een toekomst waarin iedereen elkaar respecteert. De kinderen komen op 7 mei verkleed als 'wat zij later willen worden'. CvdK Houben krijgt dus zowel letterlijk als figuurlijk de toekomst op bezoek.

Gezamenlijke campagne
De campagne 'Stem met je hart!' vindt plaats onder de vlag van Brabant Bekent Kleur, een samenwerkingsverband van de steunfuncties PBC, BSJ, Prisma-Brabant, PON, BOZ, BISK, BvE, POG, Sportservice en Palet en de anti-discriminatie bureaus en meldpunten in Brabant. De campagne 'Stem met je hart!' bestaat uit verschillende onderdelen.
Allereerst krijgen de Brabantse media op brede schaal informatie over de campagne. Daarnaast worden door heel Brabant met hulp van plaatselijke vluchtelingenwerkgroepen en anti-racisme organisaties posters en kaarten opgehangen en uitgedeeld in bibliotheken, buurthuizen, winkels, cafe's etc. Op de posters en kaarten staat een bonte foto-collage van Brabantse burgers van allerlei nationaliteiten, die uitstralen dat het samenleven in Brabant goed is.

Voor meer informatie over de BBK-campagne 'Stem met je hart!' kunt u contact opnemen met:
Han Rijgersberg, directeur Palet, tel. (040) 235 99 99 / mobiel: 06
-20430077
of Edwin Mermans, projectleider 'Stem met je hart!', tel: (076) 522 30 50 / mobile: 06 - 12436304
http://www.paletweb.nl/palet.php?code=10196504463cc6a18e7a13b