Politie Midden- en West Brabant

Indrukwekkende stille tocht in Tilburg

Datum: 7/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Vanavond tussen zeven- en acht uur hebben zon kleine vierhonderd mensen deelgenomen aan een stille tocht in Tilburg. Deze tocht liep vanaf de Heuvel, via de Spoorlaan, de Noordhoekring, de Schouwburgring, de Paleisring, het Piusplein en de Heuvelring, weer naar de Heuvel in Tilburg.

Na de stille tocht zijn de deelnemers de Heuvelse kerk ingegaan, waar een korte samenkomst werd gehouden. Hier werd het woord gevoerd door de heer Machielsen, de initiatiefnemer van de stille tocht en de pastoor van de Heuvelse kerk.

De stille tocht was een particulier initiatief van een Tilburgse ondernemer Machielsen. Met deze stille tocht wilde hij primair uiting geven aan het zoveelste geval van zinloos geweld in onze samenleving. Daarnaast was de stille tocht bedoeld als steunbetuiging aan de nabestaanden van Pim Fortuyn die gisteren in Hilversum werd vermoord.

De stille tocht was indrukwekkend en respectvol. Ook langs de route reageerde het publiek ingetogen en met veel respect. De stille tocht is probleemloos verlopen.

De politie heeft voor deze tocht zon vijftien agenten ingezet, die het verkeer langs de route van de stille tocht regelde.