Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 7-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Roodlichtcontrole
ALMERE De politie heeft maandagmorgen op de kruising Noorderdreef / Gouwen een korte roodlichtcontrole uitgevoerd. In totaal werden er zes overtredingen geconstateerd.

Aanrijdingen auto en fiets
ALMERE Maandagmorgen zijn op de Middelburgweg een automobilist en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Een 69-jarige automobilist uit Almere zag een 68-jarige fietser uit Almere over het hoofd en kon niet meer op tijd tot stilstand komen. De fietser kwam ten val en liep verwondingen op aan hoofd en handen. Het ambulancepersoneel heeft de man doorgestuurd naar de huisarts.

ALMERE Op de Marktmeesterstraat is een 56-jarige fietsster uit Almere tegen een auto gebotst. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding bromfiets en auto
ALMERE Maandagavond is op de Markerkant een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding. Een 29-jarige automobilist uit Almere heeft waarschijnlijk geen voorrang verleend aan de bromfietser. De bromfietser is met letsel aan been en schaafwonden aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Toen de politie ter plaatste kwam was de auto al verdwenen. Na herhaald vragen van de politie bekende de 29-jarige dat hij gereden had en dat kennissen zijn auto hadden meegenomen. Kort daarna werd de auto weer teruggebracht naar de plaats van het ongeval. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek. De ongevallenanalysedienst van politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De 29-jarige is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Brand
ALMERE De brandweer heeft maandagnacht uit moeten rukken naar de Clemenceaustraat. Daar is waarschijnlijk brand gesticht in de keuken van de moskee. De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en diverse sporen veiliggesteld.

Easy Ridercontrole
ZEEWOLDE De politie heeft maandagmorgen op de Knardijk een bromfietscontrole uitgevoerd in het kader van het Easy Riderproject. In totaal acht bromfietsen werden gecontroleerd en drie bekeuringen uitgedeeld voor te veel vermogen.