Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Straatroof

AMERSFOORT Maandag 6 mei vond op de Liendertseweg een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 09.15 uur fietste een 21-jarige vrouw uit Amersfoort onder het tunneltje van de Liendertseweg in de richting van De Hoef. Midden in de tunnel sprongen twee mannen voor de fiets van het slachtoffer en dwongen haar tot stoppen. Een van de verdachte pakte de mobile telefoon van de vrouw af en beiden renden weg in de richting van de wijk Liendert.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het beledigen van een politieman.
br> Twee agenten hielden omstreeks 18.30 uur een 26-jarige Amersfoorter staande omdat de man geen helm droeg op zijn bromfiets. Nadat de agenten de man hadden verteld dat hij een bekeuring kreeg voor het niet dragen van de helm, werd hij kwaad en begon de agenten uit te schelden.

Hierop werd de Amersfoorter aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Aanrijding letsel

LEUSDEN Op de Randweg vond maandagavond een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een man ernstig gewond raakte.

Rond 23.05 uur werd de politie gebeld door een getuige die op het fietspad onder de rotonde bij de Randweg een man hevig bloedend op de grond had gevonden. Ter plaatse trof de politie een 68-jarige man uit Leusden aan. De man was door nog onbekende oorzaak met zijn fiets tegen de middengeleiding aangekomen en gevallen.

Met hoofdletsel werd de man naar het UMC in Utrecht vervoerd.