Productschap Wijn

Nieuws

Terugblik op de mondial du vin et des spiritueux 2002

PERSBERICHT

Rotterdam, 6 mei 2002

Woensdag 17 april 2002 was de derde en laatste dag van de 19e Mondial du Vin et des Spiritueux, die voor het eerst door de Franse groep Exposium werd georganiseerd. 380 exposanten uit 24 landen droegen bij aan de klantvriendelijke sfeer van deze beurs. Een voorlopige schatting van de eerste twee beursdagen telt 6.800 professionele bezoekers, waarvan meer dan een derde buiten België (met name uit Nederland en Frankrijk).

Uit reacties van exposanten blijkt dat de de nieuwe aanpak door uitsluitend professionals toe te laten op de beurs bijzonder gewaardeerd werd. Exposanten en bezoekers waren zeer tevreden over de kwaliteit van de contacten die ze tijdens de beurs hebben gelegd.

De verschillende beursevenementen die tijdens de Mondial werden georganiseerd, kwamen tegemoet aan de behoefte aan informatie over zowel de wijnconjunctuur als de specifieke problematiek binnen verschillende distributiesegmenten.

Het symposium "Merkwijnen en A.O.C.-wijnen twee marktbenaderingen" waaraan onder andere René Renou en Jacques Berthomeau deelnamen, wist het publiek te boeien. Hier werd de noodzakelijke complementariteit aangetoond tussen de institutionele stellingnames en de commerciële eisen van de vakhandel. Jacques Berthomeau bevestigde van zijn kant de positieve tendens die de laatste maanden werd opgemerkt in reactie op de problemen die hij in zijn rapport had aangehaald.

Voor de horeca was een geanimeerd debat georganiseerd tussen Belgische en Nederlandse professionals over de nieuwe trends met betrekking tot het beheer van de wijnkaart en wijnkelder. In dat debat werden enkele originele ideeën van vakmensen uit Noord-Europa naar voren gebracht over de presentatie van wijnen per appellation, druivensoort of prijs

Voor de distributie was er een debat rondom het thema "De presentatie van een ideaal wijnschap". De aanwezige professionals konden hun ervaringen in België en Denemarken uitwisselen. Een belangrijke conclusie was dat er veel inspanning nodig is om tegemoet te komen aan de zeer uiteenlopende wensen van de consument.

De verslagen van de verschillende symposia en debatten zijn vanaf 22 april 2002 beschikbaar op de website van de Mondial www.mondial-du-vin.com.

Perscontact Nederland en Scandinavië:

Anneke TOT-PR
E-mail: info@totpr.nl