Ingezonden persbericht

Persbericht

Kapitaaluitbreiding biedt ruimte voor verdere expansie SYNERGIA NEEMT DEEL IN NEDSTAT

Diemen, 7 mei 2002 - Synergia Capital Partners BV heeft een deelneming genomen in Nedstat. Met de uitgifte van nieuwe aandelen is het eigen vermogen van Nedstat versterkt met ¤ 650.000. De kapitaaluitbreiding zal worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van de produkten en de expansie van de commerciele activiteiten in Europa.

De nieuwe uitgifte van aandelen volgt op een eerdere versterking van de financiele basis in februari van dit jaar. 'Nedstat heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke internationale speler op het gebied van business intelligence voor website-bezoek.' zegt Leo Schenk, directeur van Synergia. 'De kracht van de Nedstat produkten en de kwaliteit van de organisatie en de mensen geven ons vertrouwen dat de onderneming een vooraanstaande positie zal verwerven binnen haar sector in Europa.'

De kennis en het netwerk die Synergia meebrengt op het gebied van ICT kan voor Nedstat van grote waarde zijn. 'Synergia's werkwijze sprak ons bijzonder aan.' aldus Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Nedstat. 'Als eerste deden zij een grondige technische analyse van onze produkten en gaven daarbij blijk van veel vakkennis. Als investeerder kun je dan natuurlijk veel beter de mogelijkheden van onze onderneming inschatten.'

De omzet van Nedstat groeide in 2001 met meer dan 70% ten opzichte van het voorafgaande jaar. De grootste procentuele bijdrage aan deze groei kwam van de buitenlandse kantoren. Ook in de eerste drie maanden van 2002 boekte de onderneming een substantiële groei van de omzet en een sterke verbetering van het resultaat. Voor het gehele jaar 2002 voorziet Nedstat een voortzetting van deze gunstige ontwikkelingen.

Over Nedstat

Nedstat is leverancier van diensten en producten voor het meten, rapporteren en analyseren van websitebezoek. Deze stellen u in staat het rendement van uw online communicatie en business te optimaliseren. Nedstat is in 1996 opgericht en uitgegroeid tot een toonaangevende Europese speler. Nedstat telt 85 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Over Synergia

Synergia Capital Partners BV is een participatiemaatschappij, opgericht in november 1999 en gevestigd te Veenendaal. Het vermogen is bijeengebracht door succesvolle ondernemers. De leiding, uitvoering en begeleiding zijn in handen van ervaren venture capitalists tezamen met de ondernemers. Meer informatie is te vinden op de website: www.synergia.nl.