Ingezonden persbericht

Persbericht

LUFTHANSA, CISCO SYSTEMS EN LUFTHANSA ONTWIKKELEN
BREEDBAND INTERNET VOOR INTERCONTINENTALE VLUCHTEN

Cisco Systems en Boeings satellietdivisie, Connexion, ontwikkelen voor Lufthansa een draadloze breedband internetverbinding voor passagiers op intercontinentale vluchten. Passagiers kunnen hierdoor tijdens hun vlucht gebruikmaken van internet voor werk of vrije tijd. Lufthansa -partner in Cisco's Mobile Office On the Road-programma - rust de komende twee jaar alle 80 toestellen die intercontinentaal vliegen tussen Europa en Noord-Amerika en Azië uit met de breedbandoplossing. Passagiers krijgen draadloos toegang tot het internet via een netwerkkaart in de laptop of via de bedrade ethernetverbinding. Lufthansa streeft ernaar om op termijn alleen een draadloos netwerk aan te bieden om zo op gewicht en brandstof te besparen.

Lufthansa, de tweede luchtvaartmaatschappij van Europa, start eind november 2002 met de tests in een Boeing 747-400 en vanaf januari 2003 begint Lufthansa een pilot waarin passagiers van de dienst gebruik kunnen maken. Connexion levert hiervoor een satellietverbinding van 5 Mbps downstream en 750 Kbps upstream tussen het vliegtuig en de grond. In combinatie met de 11 Mbps van de Cisco Aironet 350 Series Wi-Fi levert het netwerk aan boord een snellere verbinding dan DSL of kabel. Het Wi-Fi netwerk aan boord van de Boeings bestaat uit vijf Cisco Aironet 350 Access Points, negen Cisco Catalyst 3548 XL switches, een Cisco 3640 router en een Cisco ContentEngine 590.

Over Cisco Systems
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 36.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoelt in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###
Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
telefoon: 020 342 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com

Leoni Janssen
Edelman-DLV
telefoon: 023 554 20 30
mailto:leoni@edelman-dlv.nl
www.edelman-dlv.nl/pressroom