Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie biedt kunstkoffer "1000 Textielen/Texturen" aan Brugge, 7/5/2002
De 10e kunstkoffer draagt als naam 1000 Textielen/Texturen en is geschikt voor de derde kleuterklas en het lager onderwijs. Wat is textuur? Texturen kunnen we voelen en zien. Naast zien en voelen is het onderscheiden van texturen een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren.

Via opdrachten in de koffer worden visuele en tactiele eigenschappen van verschillende materialen onderzocht en verwoord. Tal van activiteiten stimuleren de kinderen om zelf creatief - met texturen - aan de slag te gaan. Kinderen leren ook hoe kunstenaars omgaan met texturen als zij hun gevoelens of gedachten willen overbrengen. De leerkracht kan zelf de moeilijkheidsgraad en het tempo kiezen. Er kan in groepsverband of individueel gewerkt worden.

De Provinciale Uitleendienst voor Tentoonstellingsmateriaal en Kunstkoffers beschikt momenteel over 10 kunstkoffers en ¨¦¨¦n project. West-Vlaamse scholen kunnen deze lenen voor een periode van twee weken. Telkens is er een begeleidende werkmap voorzien. De kunstkoffers gaan over algemene thema¡¯s als kleuren, poppen, over specifieke disciplines als fotografie, theater, over individuele kunstenaars als Ensor, enz. De brochure met een overzicht van al de kunstkoffers kan worden aangevraagd.

Voor verdere inlichtingen kan men zich wenden tot:

Provincie West-Vlaanderen
Provinciehuis Boeverbos
Provinciale Uitleendienst voor Tentoonstellingsmateriaal en Kunstkoffers
De heer Paul Tamsin
Koning Leopold §º-laan 41
8200 Sint-Andries
050/40.34.22