Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-05-2002 2e Persbericht 8 mei 2002

Best: Vernieling aan klokkentoren
Woensdagmorgen kwam de koster van de Lidwinaparochie aangifte doen van vernieling. De elektrische bedrading voor de bediening van de klokkentoren aan de Raadhuisstraat was door onbekenden doorgeknipt. Hierdoor was het niet meer mogelijk vanuit de kerk de klokken te luiden.

Helmond: Diefstal personenauto
Tussen woensdagmorgen 00.30 uur en 07.30 uur is op het Karel Raijmakersplein een rode Opel Kadett met het kenteken XJ-01-DB gestolen.

Helmond: Tuinstoelen gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de tuin van een woning aan de Zwaluwstraat in Helmond een complete tuinset, bestaande uit vier teakhouten stoelen en een tafel gestolen. De tuinset had een waarde van ruim 1200 euro.

Veldhoven: Insluiping
Dinsdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur heeft een insluiper kans gezien een kantoor bij een woning aan de Frederik Hendrikstraat binnen te sluipen. De bewoners waren thuis. Het kantoor was niet afgesloten. De dief nam een kluisje met geld en enkele pasjes uit het kantoor mee.

Asten: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 10.30 en 12.30 uur heeft de politie op de Dijkstraat een snelheidscontrole gehouden. Er werden 341 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 97 te snel.

Woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Meijelseweg. De politie controleerde 739 voertuigen. Daarvan reden er 88 te snel. De snelste reed 148 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Geldrop: Zakkenrollen
Woensdagmiddag rond 16.00 uur is de portefeuille gestolen van een 68-jarige man uit Mierlo. Hij had gewinkeld op de Heuvel en de Korte Kerkstraat. Toen hij wilde vertrekken bemerkte de man dat de portefeuille met onder meer zijn autopapieren gestolen was.