Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Persbericht P-07; Zoetermeer, 8 mei 2002
Afd. Informatie en Communicatie, tel. (079) 368 07 07

Mr. P.J. Biesheuvel nieuwe voorzitter van het Bedrijfschap

Het bestuur van het bedrijfschap Horeca en Catering heeft de heer Mr. P.J. Biesheuvel (52) vandaag benoemd tot nieuwe voorzitter. De heer Biesheuvel zal op 1 juni a.s. de voorzittershamer overnemen van de huidige voorzitter, de heer ir. D. Luteijn.

De heer Biesheuvel is sinds 1986 lid van de Tweede-Kamerfractie van het CDA. Als kamerlid is hij voorzitter van de Vaste Commissie voor Economische Zaken en eerder voorzitter van de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat. Verder heeft hij als kamerlid de onderwerpen volkshuis- vesting, bijstand, waterstaat en asielbeleid in zijn portefeuille. Voorheen vervulde hij diverse functies in de landbouwsector en bij de Unie van Waterschappen. De heer Biesheuvel zal na de komende verkiezingen niet terugkeren als kamerlid.

Het bedrijfschap Horeca en Catering is een samenwerkingsverband van ondernemers- en werknemersorganisaties in de horeca, catering en recreatie. Het Bedrijfschap functioneert als Kennis- en Innovatiecentrum voor de bedrijfstak en behartigt in deze rol de belangen van meer dan 45.000 ondernemingen, waarin ruim 300.000 werknemers en 50.000 ondernemers en meewerkende gezinsleden werkzaam zijn.