Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 9 mei 2002 (hemelvaartsdag)

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken man
Op de Oostersingel in Groningen heeft de politie woensdagmorgen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door voorbijgangers in een diepe slaap, liggend op straat aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol en mogelijk medicijnen te verkeren. De man werd naar het politiebureau gebracht en na te zijn onderzocht door een arts ingesloten ter ontnuchtering. Na verhoor is hij heengezonden. De man krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Groningen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagavond op de Kastanjelaan in Groningen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een bromfiets en bleek bij een verkeerscontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau en bij de ademanalyse werd een bloedalcoholgehalte van 1.62 promille gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Groningen: fietser gewond bij ongeval
Een 65-jarige man uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Hoendiep in Groningen. De man reen op zijn fiets vanuit de Rembrandt van Rijnstraat het Hoendiep op en lette daarbij kennelijk niet goed op. Hij zag een aankomende auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Groningen, over het hoofd en werd aangereden. De fietser kwam te vallen en liep hoofd- en beenletsel op. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is een bloedproef genomen.

Groningen: agressieve winkeldief
De politie heeft woensdagmiddag in het winkelcentrum aan Kajuit in Groningen een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd bij in drogisterij betrapt bij het stelen van enige winkelgoederen. Toen de man werd gevraagd de gestolen spullen uit zijn zakken te halen trok de man een mes. Hierop werd hij door omstanders overmeesterd en overgedragen aan de politie. Bij het onderzoek kwam naar voren dat de man ook diefstallen had gepleegd in twee supermarkten in hetzelfde winkelcentrum. De verdachte is naar het politiebureau gebracht voor nader onderzoek en verhoor. Hij is ingesloten.

Bellingwolde: man (66) valt
Een 66-jarige man uit Bellingwolde is woensdagavond gewond geraakt aan de Rhederweg in zijn woonplaats. De man liet zijn honden uit en kwam door onbekende oorzaak te vallen. Hij kon niet meer overeind komen en werd door gewaarschuwde politiemensen liggend op straat aangetroffen. De man bleek heupletsel te hebben opgelopen en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn honden zijn door de politie bij buren ondergebracht.

Hoogezand: vrouw aangehouden na bedreiging
In haar woning in Hoogezand heeft de politie woensdagmiddag een 44-jarige vrouw aangehouden wegens bedreiging. De vrouw bezocht eerder op de middag een bouwmarkt aan de Hoofdstraat in Hoogezand om een kokosmat te kopen. Omdat een 24-jarige verkoper haar niet volgens haar wensen behandelde werd de vrouw kwaad en sloeg de man in het gezicht en bedreigde ze hem. Ze verliet de zaak maar kon later thuis worden aangehouden. De vrouw werd naar het bureau gebracht en is na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: fietsendief
Op de Huibertplaat in Delfzijl heef de politie woensdagavond een 31-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man liep te zeulen met een afgesloten herenfiets. Toen hij door surveillerende politie mensen werd aangesproken haastte de man zich te zeggen dat hij de fiets bij het NS station Delfzijl West had gevonden. Gezien de reputatie van de man op het gebied van diefstallen werd dat niet geloofd en werd de verdachte meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Wildervank: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de N33 bij Wildervank is woensdagmorgen een 34-jarige motorrijder uit Assen gewond geraakt. De man reed op zijn motor in de richting van Appingedam en kwam nagenoeg frontaal in botsing met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Blijham. Deze automobilist haalde bij een zicht (in verband met mist) van ongeveer 250 meter een vrachtwagencombinatie in. De automobilist probeerde de motorrijder, toen die plotseling uit de mist opdoemde nog te ontwijken maar kon niet voorkomen dat die tegen de voorflank van de auto botste. De motorrijder kwam te vallen en moest met rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Motor en auto raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd.

Winschoten: hennep en hasj
Na meerdere klachten over stankoverlast troffen politiemensen woensdagmorgen op een bovenetage van een bedrijfspand aan de Engelsestraat in Winschoten een droogruimte voor hennep aan. In de ruimte werd 20 kilo gedroogde hennep aangetroffen alsmede ruim drie kilo hasj. Ook vonden de agenten ongeveer 250 gram paddos. Hennep, hasj en paddos zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het is nog onduidelijk wie de eigenaar is van de softdrugs. De politie stelt een onderzoek in.

Garrelsweer: plakker
De politie heeft woensdagmorgen op de Provinciale weg N360 bij Garrelsweer proces-verbaal opgemaakt tegen een 26-jarige man uit Groningen. De man was bezig posters te plakken op een bushokje. Daarvoor had hij geen vergunning. De posters (aantal niet bekend) die hij nog over had zijn in beslag genomen.

Appingedam: diefstal; politie zoekt getuigen
Dinsdagavond werd uit een weiland langs de Holeweg in Appingedam een drinkwaterbak voor paarden met een complete stroomvoorziening bestaande uit een witte accu en een zonnecollector gestolen. Onbekenden verschaften zich toegang tot het weiland en namen de spullen in zn geheel mee. Vermoedelijk hebben ze de apparatuur onder het viaduct bij het tuincentrum aan de Holeweg gedemonteerd. Daar werd een gedeelte van de mast van de zonnecollector teruggevonden. Vermoedelijk is de apparatuur vanaf die plek met een auto meegenomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de diefstal gepleegd moet zijn tussen 20.00 uur en 00.30 uur. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl, telefoon 0900 8844.

Tolbert: slang in dakgoot
Een bewoner van een woning aan de Th. A. Verdeniusstraat in Tolbert werd woensdagnacht wakker van een geluid op het dak van zijn woning. Bij onderzoek trof de man een slang aan in de dakgoot. Hij waarschuwde de politie. Agenten slaagden er echter niet in de slang vanuit een slaapkamerraam te vangen. Met behulp van een ladderwagen van de brandweer uit Groningen kon het dier dat zich inmiddels in een afvoerbuis had teruggetrokken alsnog worden gevangen. De anderhalfmeter lange slang, vermoedelijk een niet giftige rattenslang, is door de dierenambulance afgevoerd. Het dier is mogelijk eigendom van een inwoonster van Leek. De politie onderzoekt dit.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)