Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 08.20 uur

Dodelijk verkeersongeval

WOERDEN Op woensdag 8 mei is bij een ongeval op de rijksweg A12 een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen.

Rond 11.30 uur waren medewerkers van Rijkswaterstaat gras aan het maaien in de berm langs het weggedeelte van de A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden. Ter beveiliging van deze werkzaamheden stond ongeveer één kilometer voor de afslag Woerden een bestelwagen van Rijkswaterstaat met een aanhangwagen met `pijlbord` op de vluchtstrook.

Een 22-jarige chauffeur uit Wezep reed met zijn vrachtwagen geladen met 27 ton staven aluminium over de rechter rijstrook van genoemd weggedeelte. Door nog onbekende oorzaak reed hij gedeeltelijk over de vluchtstrook. Daardoor raakte hij met de rechter voorkant van zijn vrachtwagen de linker achterkant van de aanhangwagen met het pijlbord. Door de aanrijding werd de rechter voorband van de vrachtwagen vernield en raakte het voertuig onbestuurbaar. Het voertuig belandde in de berm, kantelde naar links en kwam op zijn kop in de berm tot stilstand. De chauffeur raakte zwaar gewond en zat bekneld in zijn cabine. Personeel van de ambulance en van de traumahelikopter konden niet voorkomen dat de man ter plaatse overleed.

Twee rijstroken van de snelweg werden afgesloten, hetgeen een file van meer dan 15 kilometer tot gevolg had. De vrachtwagen is in de loop van de avond door een bergingsbedrijf geborgen.

Bestuurder onder invloed

ABCOUDE Op woensdag 8 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden. Hij kan ook nog een navordering van de Belastingsdienst verwachten.

Rond 21.45 uur controleerde een politieman op de Stationstraat een 59-jarige automobilist uit Vinkeveen. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,2 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tevens bleek dat de auto was geschorst (=werd geen wegenbelasting voor betaald en mag zich dan niet op de openbare weg bevinden), niet was verzekerd en niet was voorzien van de APK. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en de man kreeg een bekeuring voor onverzekerd en zonder APK rijden. Voor wat betreft het rijden terwijl de auto geschorst is, kan de man een fikse navordering van de Belastingdienst verwachten.