Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 08.20 uur

Verkeerstwist

NIEUWEGEIN Op woensdag 8 mei deed een automobilist aangifte van mishandeling naar aanleiding van een verkeerstwist.

Op dinsdag 7 mei rond 22.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Reinesteinseweg. Bij hem in de auto zat een 23-jarige Nieuwegeinse vriend van hem. Toen de bestuurder de Galecopperdijk opreed zag hij dat hij dicht werd gevolgd door een andere automobilist. Omdat hem dat irriteerde tikte hij zijn rempedaal een keer aan, zodat wel zijn remlichten oplichtten, maar hij niet daadwerkelijk snelheid verminderde. De auto achter hem vergrote de afstand, seinde met zijn grote licht en haalde de 21-jarige Nieuwegeiner vervolgens in. Vervolgens sneed hij de Nieuwegeiner, waarbij de rechterachterzijde van zijn auto de linker voorzijde van de Nieuwegeiner raakte. Daarna reed de verdachte door.

Op de Galecopperdijk stopte de 21-jarige automobilist om te kijken welke schade zijn auto had. Even later kwam de automobilist aanrijden, die hen had aangereden. Daarbij ontstond een woordenwisseling, waarna de Nieuwegeiner uit zijn auto werd getrokken en werd geslagen en geschopt. Zijn 23-jarige passagier wist hem te ontzetten. Na het uitten van bedreigende taal, reed de verdachte weg.

De 21-jarige Nieuwegeiner hield aan de mishandeling een pijnlijk been en een geschaafde arm over. Zijn auto had aan de linkervoorzijde en bij het linker voorwiel schade opgelopen.

De politie stelt aan de hand van het signalement van de verdachte en van het kenteken van de auto van de verdachte een nader onderzoek in.