Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.25 uur

Onder invloed tegen ree

DOORN In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 03.35 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding binnen van een automobilist die vertelde zojuist op de Amersfoortseweg in de richting van Doorn een aanrijding met een ree te hebben gehad. Op enkele honderden meters afstand van de genoemde locatie zagen de politiemensen twee voetgangers lopen. Toen zij hen aanspraken, vertelden beide mannen de melding te hebben gedaan en inderdaad net een aanrijding met een ree te hebben gehad.

De politiemensen constateerden dat de bestuurder, 28 jaar oud en afkomstig uit Doorn, naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. De auto van de man stond enkele honderden meters verderop. Het voertuig had aan de voorzijde lichte aanrijdingschade. Daarbij waren ook bruine haren van het aangereden ree zichtbaar. Het dier werd niet meer aangetroffen.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de verdachte 1,35 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.