Korps: Utrecht, plaats: utrecht 9-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Vrouw valt van fiets

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag raakte een vrouw gewond nadat ze van haar fiets was gevallen. De 32-jarige vrouw uit Amersfoort fietste door de Brouwerstunnel toen plotseling haar tas tussen de spaken kwam. De tas had ze aan haar stuur hangen. De vrouw kwam ten val en liep hierdoor vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij enkele goederen had gestolen. De 24-jarige man uit Amersfoort wilde enkele levensmiddelen meenemen uit een winkel aan de Hellestraat. De man werd door winkelpersoneel tegengehouden en de politie werd gewaarschuwd. Op het bureau kreeg de man een bekeuring van 115 Euro en de gestolen goederen gingen weer retour naar de winkel.

Jeugdige speelgoeddieven AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee meisje aangehouden nadat ze goederen hadden gestolen uit een winkel. De meisje wilde omstreeks 15.15 uur de winkel aan de Varkensmarkt verlaten zonder enkele goederen speelgoed af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie. Deze nam het duo, in de leeftijd van 12 en 13 jaar afkomstig uit Amersfoort, mee naar het bureau. De meisjes zullen via het bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Personen aangehouden na vechtpartij

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze twee personen hadden geslagen.

Omstreeks 20.00 uur sprak een bewoner van de Ferguutplaats een man aan die voorbij reed in zijn auto. De man, gegevens nog onbekend, sprak de bestuurder aan over iets was eerder had plaatsgevonden. De man en zijn passagier, 29 en 32 jaar afkomstig uit Amsterdam en Amersfoort, stapten uit en gingen in discussie met de man. Dit liep uit de hand en de man werd geslagen door het duo. Omstanders wilde de ruzie sussen en een 51-jarige vrouw werd vervolgens ook geslagen door de mannen.

Het duo reed vervolgens weg. De politie werd gewaarschuwd en trof de mannen aan op Paladijnenweg. Het duo werd hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor. Door de vechtpartij raakten de man en de vrouw licht gewond.

Kind gewond na aanrijding

AMERSFOORT- Op woensdagavond vond er een aanrijding plaats waarbij een jongetje gewond raakte. Omstreeks 22.15 uur liep het 5-jarige jongentje met zijn moeder over de Stadring en ter hoogte van de Arnhemseweg staken ze de weg over. Op dat moment kwam een 15-jarige jongens op zijn scooter aanrijden, negeerden het rode licht en reed het kind aan. Na de aanrijding kwam de 15-jarige jongen uit Amersfoort ten val maar stapte direct weer op en reed hard weg. Een getuige zag dit en waarschuwde de politie. In de omgeving kon de jongen worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat het kind uit Amersfoort door de aanrijding zijn onderbeen had gebroken en werd vervoerd naar het ziekenhuis.