Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2002 Regionaal persbericht 10.00 uur

Resultaten disciplinair onderzoek Politie Regio Utrecht

UTRECHT Het disciplinair onderzoek dat de Politie Regio Utrecht heeft ingesteld naar aanleiding van de dood van een 28-jarige medewerkster van die regio op een houseparty in Zaandam op 11 november 2001 is afgerond.

Gebleken is dat de 28-jarige vrouw op 11 november 2001 is overleden als gevolg van een overdosis XTC.

In verband met het disciplinair onderzoek werden twee medewerkers buiten functie gesteld en werden er twee geschorst. Naar deze vier medewerkers is een disciplinair onderzoek ingesteld naar de mogelijke handel en het gebruik van verdovende middelen, waaronder XTC-pillen. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek is de korpsbeheerder tot de volgende voornemens tot strafoplegging gekomen: Wegens de handel, het gebruik en het in bezit hebben van XTC zal een 34-jarige medewerkster van district Binnensticht worden ontslagen. Een 32-jarige medewerkster van hetzelfde district heeft inmiddels zelf ontslag genomen.
Een 28-jarige medewerkster van dit district, wordt gebruik van XTC ten laste gelegd. Zij zal voorwaardelijk ontslag krijgen, hetgeen inhoudt dat zij zich binnen twee jaar niet schuldig mag maken aan enige vorm van plichtsverzuim, omdat anders alsnog ontslag zal volgen. Een 34-jarige medewerker van de divisie Recherche krijgt een schriftelijke berisping met overplaatsing in het belang van de dienst. Hem wordt vertrouwensbreuk verweten.

De uitslag van het disciplinair onderzoek bracht naar voren dat er geen sprake is van structurele handel en gebruik verdovende middelen door politiemedewerkers.