Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-05-2002
Berichten van woensdag op donderdag
Martin Panman 0651611628

Aanrijding auto bromfiets

HOOGEVEEN Woensdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de Griendtsveenweg in Hoogeveen. Een 22 jarige automobiliste uit Hoogeveen haalde op die weg een stilstaande personenauto in. Een achter haar rijdende 17 jarige bestuurster uit van een scooter Ruinen ging de vrachtauto ook in halen. Hij deed dit echter niet via de rijbaan, maar via het fietspad aan de rechterkant van de vrachtwagen. Toen de automobiliste de vrachtauto voorbij was, sloeg zij rechtsaf en wilde het fietspad over steken. Daar kwam zij in botsing met de scooter. De passagiere van de bromfietser werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding

ASSEN Woensdagmiddag gebeurde er een ongeval op de Industrieweg in Assen, waarbij een persoon gewond werd. Een 25 jarige bestuurster uit Appelscha reed vanuit een parkeerplaats de weg op en verleende daarbij geen voorrang aan een 45 jarige automobilist uit Assen. Deze werd gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De bij hem in de auto zittende kinderen van 3 maanden en 3 jaar mankeerden niets.

Fietser onder auto

NIEUW BUINEN Woensdagmiddag stak een 7 jarig fietsertje het Zuiderdiep over en werd daarbij aangereden door een bedrijfsauto. De jongen uit Nieuw Buinen kwam vanaf de Esdoornlaan en wilde het Zuiderdiep oversteken om op het fietspad te gaan rijden.. Daarbij zag hij een auto bestuurd door een 31 jarige man uit Gieten over het hoofd. De jongeman is met een ziekenauto overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Alcomobilist zonder rijbewijs

ASSEN Vannacht controleerde de politie in de Rolderstraat een 38 jarige bestuurder van een personenauto. De man afkomstig uit Assen bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Tevens bleek hij te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 930 ugl. Zijn auto is inbeslaggenomen en met een proces-verbaal kon hij vertrekken.

Reebok in de kamer

SMILDE Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat er aan de Oranjestraat een reebok in een woning liep. Ter plaatse trof de politie in de woonkamer een reebok aan die door een buurtbewoner vastgehouden werd. Samen met die bewoner werd het bokje naar buiten gebracht. Daar werd het dier met de dierenambulance opgehaald. Het beestje, dat door de openstaande achterdeur naar binnen is gekomen heeft nogal wat schade in de woning aangericht. Het wilde door het raam naar buiten en verwondde zich daarbij. Gevolg, vloerbedekking en gordijnen onder het bloed.

Geen gevolg aan stopteken

HOOGEVEEN Vannacht zag een politiesurveillance een auto vanaf een carpoolplaats aan de Mr. Cramerweg komen rijden. Toen de bestuurder de politiesurveillance zag ging hij er vandoor. De bestuurder reageerde niet op diverse stoptekens. Een achtervolging werd ingezet en met hoge snelheid reed men door Hollandscheveld en de richting van Elim. Daar raakte hij een politieauto die op de weg stond. Vervolgens de auto in Elim klem gereden. In de auto trof de politie goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De bestuurder een man uit Hollandscheveld en de beide inzittenden afkomstig uit Dalerpeel zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een nader onderzoek volgt vandaag.

Keren op de snelweg

ZUIDLAREN - Gistermiddag reden er vier autos op de oprit naar de A34 bij Zuidlaren. De voorste automobilist remde hard af en keerde op de snelweg. Hierdoor moest een 32 jarige vrouw uit Groningen, een 55 jarige man uit Zuidlaren en een 33 jarige man uit Roden ook in de remmen. Dit mocht niet meer baten, want er ontstond een domino-effect. De autos botsten op elkaar met het gevolg dat de drie autos schade hebben. De automobilisten hebben geen letsel. De veroorzaker van dit ongeval is doorgereden en is dus onbekend.

Aanrijding met vijf schapen

EERSTE EXLOERMOND - Aan de 1e Exloermond reed gisteravond een 34 jarige man uit Kiel in zijn bestelbusje vijf schapen aan. De schapen liepen over de weg, maar de man kon niet meer tijdig remmen. Drie schapen waren op slag dood, de twee anderen waren zwaar gewond in de sloot terechtgekomen. Een dierenarts kwam ter plaatse en moest een van de schapen afmaken. Het andere schaap is met zijn poot in het gips gezet en verkeerd in kritieke toestand. De eigenaar van de schapen is onbekend.

Alcomobilist

EMMEN - Vannacht werd aan de Nieuw Amsterdamsestraat een 44 jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw moest een blaasproef afleggen en het bleek dat ze te veel had gedronken. De vrouw werd meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 685 ug/l aan. Het rijbewijs is ingevorderd en snelrecht is toegepast.

Winkeldiefstal

DWINGELOO - In een winkel aan de Brink is gisteren een 21 jarige winkeldief uit Geeuwenbrug aangehouden. De man had ter waarde van een kleine 50 euro goederen gestolen. Proces-verbaal is opgemaakt.

MEPPEL- Gistermiddag is een 20 jarige man uit Staphorst aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Swaenenborgh. De man wilde een paar dames en herenschoenen meenemen zonder te betalen. De man stopte de schoenen in een kinderwagen. Het oplettend personeel hield de man aan. De man is overgedragen aan de politie en heeft een proces-verbaal gekregen.

Inbraak in winkels

RODEN- Vannacht is er in een winkel aan het Julianaplein ingebroken. De inbrekers hebben een tegel door een ruit bij de hoofdingang gegooid en konden zo naar binnen. Diverse goederen waaronder tabak en cds zijn ontvreemd. Van de inbrekers ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.

RODEN- Aan de Albertsbaan is vannacht eveneens ingebroken in een winkel. Een raam van de winkel is ingegooid met een tegel, waardoor de inbrekers naar binnen konden. Ook hier werden sigaretten e.d. gestolen. Van de inbrekers ontbreekt nog iedere spoor.

Ruiten vernielt van school

ASSEN - Gisteravond zijn drie jongens in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar uit Assen aangehouden wegens het ingooien van ruiten. De jongens stonden op het dak van de school aan de Veenwalweg. Op het politiebureau bekende ze de ruiten te hebben ingegooid. De jongens zijn naar huis gestuurd en in overleg met de ouders zal de schade worden vergoed.

Vervelende man

ASSEN - Gisteravond stond er in de Gouveneurstuin tijdens de voorbereidingen van een concert een 32 jarige man uit Assen die te veel aan bacchus had geofferd. De politie heeft de man daar weggestuurd. Later kwamen de agenten de man weer tegen op de Gedempte Singel, waar de man een vrouw bij de borsten greep. De agenten hebben de man meegenomen naar het bureau. Maar de man kwam op vrije voeten, omdat de vrouw geen aangifte wilde doen.