Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 9/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburgse mannen schieten
op trein met Dortmund supporters

Gistermiddag rond kwart voor zes hebben agenten aan de Zwartvenseweg in Tilburg twee mannen uit Tilburg aangehouden Zij zijn 18 en 20 jaar oud. Het duo wordt ervan verdacht dat zij met een luchtdrukpistool op een trein met daarin Borussia Dortmund supporters hebben geschoten. Het gebruikte wapen heeft de politie in beslaggenomen. De aangehouden verdachten zijn in het belang van het onderzoek ingesloten.

Pizzabezorger beroofd

Gisteravond rond kwart over acht werd aan het Stuivesantplein in Tilburg een 16-jarige jongen uit Goirle die als pizzabezorger aan het werk was beroofd van geld en pizza. Dat gebeurde door een tot nu toe onbekende man die de pizzabezorger tot stoppen dwingt en het geld en de pizza van hem opeist. Als de pizzabezorger daar niet aan mee wil werken krijgt hij van zijn belager klappen en als de dader met een mes dreigt geeft de Goirlese jongen het geld en de pizza aan de man. De dader verplaatste zich op een scooter en ging aan de haal met 20 euro en een pizza ter waarde van 12 euro.

Tilburger met drank op veroorzaakt aanrijding

Gisteravond om vijf voor tien hebben agenten een 68-jarige man uit deze stad aangehouden. Die was even voor negen uur aan de Bruinissestraat in Tilburg met zijn auto tegen een geparkeerde auto aangereden en reed na de aanrijding door. Aan de hand van het kenteken en het signalement van de auto konden de agenten de man later aanhouden. Aan het bureau bleek dat de man flink onder invloed was. Hij blies bijna 2,50 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 14 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Glaasje op

In de Eikstraat in Tilburg hebben agenten vannacht om vijf over halfvijf een 38-jarige Tilburger aangehouden Die bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies de man bijna 1,00 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en de politie maakt proces-verbaal op.