Een Amersfoortse accountant in de WAO Nico de Jongh uit Amersfoort en de gepensionneerde scheepselectricien Ton Albers uit Oud Alblas zijn zojuist van een halfjaar overwinteren aan de Costa del Sol teruggekeerd, waar ze een verhuurservice voor electrische rolstoelen (scootmobielen) zijn begonnen.

Doordat de Jongh de winter van het jaar daarvoor, door pech aan zijn scootmobiel, (een los contact) wekenlang aan zijn appartement was gekluisterd, totdat hij Albers tegenkwam, besloot hij dit jaar een reserve scootmobiel mee te nemen.

Omdat er vele, slecht ter been zijnde, overwinteraars hun scootmobielen van hun gemeenten niet mee mogen nemen en de meeste vliegmaatschappijen zijn begonnen hoge vrachtkosten in rekening te brengen en omdat er in Spanje geen mogelijkheden tot reparatie bestaan, bood de Jongh zijn reserve scootmobiel aan tegen een kleine kostenvergoeding zonder winstopslag. De vraag was zo overweldigend, dat hij ook zijn eigen scootmobiel uitleende en een andere meegenomen tweedehandsscooter van een vertrekkende overwinteraar overnam.

Aan het eind van het winterseizoen had hij 5 scootmobielen permanent in de verhuur en had zijn partner Albers dagwerk aan het repareren van scootmobielen van toeristen uit de hele wereld. Zij hebben inmiddels een klein voorraadje onderdelen aangelegd en laten via Welzorg Export Eindhoven ontbrekende onderdelen binnen 1 week invliegen.

Gedurende de zomer blijven de twee "partners" in Nederland, terwijl hun scootmobielen en onderdelen in Malaga opgeslagen staan, totdat zij in november met 2 extra scootmobielen terugkeren. Ze verwachten, nu zij als "Papa-mobiel" grote naamsbekendheid hebben gekregen, ook na de uitbreiding, de volgende winter vaak volgeboekt te zijn, waarom zij invalide overwinteraars aanraden tijdig te reserveren per e-mail dejonghnico@hotmail.com of per telefoon 033-4758997. de huur ligt op Euro 10/pd, 50p/w; 150/mnd, 300/kw,500/hj

Overwinteraars, die zelf hun scootmobiel mee willen bijven nemen, kunnen een reparatie abonnement nemen voor 100 Euro, waarvoor onderdelen van hun merk scootmobiel in voorraad genomen zullen worden.

EL PAPA-MOVIL
Nico de Jongh
Beethovenweg 9b
3816 MA Amersfoort
033-4758997
dejonghnico@hotmail.com