Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.10 uur) Donderdag 9 mei 2002

Sittard, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed:

Een 59 jarige automobilist woonachtig te Geleen heeft donderdagmorgen 9 mei 2002 op de Rijksweg te Geleen, op de afrit van de A-2 ter hoogte van Urmond, een verkeersongeval veroorzaakt. Na de aanrijding liep hij van de ongevalsplek weg en vroeg aan een andere automobilist hem weg te brengen. Deze laatste weigerde dit en waarschuwde de politie. De automobilist reed omstreeks 02.30 uur in de afrit bij Urmond een naast de rijbaan staande lichtmast omver die over de rijbaan viel. Een andere automobilist zag ternauwernood de op de rijbaan liggende lichtmast en plaatste zijn auto met ontstoken waarschuwingslichten zodanig dat andere automobilisten geen brokken konden op lopen. De veroorzaker van het verkeersongeval die naast de rijbaan bij zijn beschadigde auto stond, vroeg aan de automobilist hem weg te brengen naar huis. De automobilist weigerde dat waarop de veroorzaker van het verkeersongeval mopperend wegliep. De gewaarschuwde politie achterhaalde de aan zijn gezicht gewonde brokkenmaker en heeft deze aangehouden. De politie moest het nu ontgelden. Een ware scheldtirade viel de politie ten deel. De man werd voorzien van handboeien overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen de inwoner van Geleen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Geleen huiswaarts.

Geleen, greep in kassa:
Een onbekend gebleven man heeft woensdagmiddag 8 mei 2002 een greep in de kassa gedaan van een winkel gevestigd aan de Hofdwarsweg te Geleen.

De man was omstreeks 14.30 uur de winkel komen binnen lopen waarop hij meteen op de kassa toeliep. Deze kassa opende hij en nog voordat het personeel, welk het openen van de kassa had gehoord, kon ingrijpen had de onbekend al een greep daarin gedaan. Er werd slechts een klein bedrag aan euros uit de kassa weggenomen. Het personeel wilde de man nog vastgrijpen maar deze wist zich er tussenuit te maken. Hij bleef onbekend. De man liet echter wel een damesfiets achter. Namens het bedrijf is van de diefstal bij de politie aangifte gedaan. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Sittard, auto ontvreemd bij woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een woning aan de Dr. Poelslaan te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen door het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. De woning werd daarbij doorzocht waarbij diverse goederen werden weggenomen. Daarbij waren ook de autosleutels. De bij de woning geparkeerde personenauto werd vervolgens ook gestolen. De eigenaar die de diefstal woensdagmorgen bemerkte heeft van de inbraak en de gepleegde diefstal bij de politie aangifte gedaan. De auto is meteen als gestolen gesignaleerd. De politie stelt een verder onderzoek in.