Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-05-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.38 uur) Donderdag 9 mei 2002

Brunssum, inbraak in café:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Langeberglaan te Brunssum. De toegang tot het café werd verkregen na het forceren van een bovenlicht aan de achterzijde van het gebouw. De bedrijfsruimten werden geheel doorzocht waarbij twee in het café aanwezige speelautomaten werden opengebroken. Het daarin aanwezige geld, enkele honderden euros, werd weggenomen. De inbraak werd woensdagmorgen ontdekt toen een personeelslid het café binnenkwam.

Heerlen, bromfietscontrole:
Woensdagmiddag 8 mei 2002 heeft de politie op de Spoorsingel te Heerlen een uitgebreide brom- en snorfietscontrole plaatsgevonden. Er werden 9 bromfietsen in beslag genomen voor verder onderzoek. Motorijders van de politie controleerden woensdagmiddag tussen 14.00 en 22.00 uur in en rondom het centrum van Heerlen en selecteerden daaruit gemotoriseerde tweewielers. Die werden overgebracht naar de controleplaats op de Spoorsingel waar de voertuigen uitgebreid werden gecontroleerd. Aan het einde van de dag bleek dat in het totaal 45 brom- en snorfietsen gecontroleerd werden. Negen bromfietsen werden in beslaggenomen omdat de herkomst daarvan onduidelijk was in verband met ontbrekende framenummers of framenummers waarmee geknoeid was of omdat de bromfiets buitensporig hard kon rijden.
Er werden 51 processen-verbaal opgemaakt. 16 maal gebeurde dit omdat de bromfietsen na een test op de rollentestbank harder konden rijden dan wettelijk is toegestaan. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de verplichte helm niet droegen. Vier bromfietsen bleken in het geheel niet verzekerd te zijn terwijl 9 bestuurders niet in het bezit bleken van een bromfietscertificaat. 17 maal werd proces-verbaal opgemaakt wegens diverse technische gebreken.

Nuth, verkeerscontrole:
Woensdag 8 mei 2002 tussen 15.00 en 21.00 uur vond op de Horselstraat te Nuth een verkeerscontrole plaats. In het totaal werden 63 bestuurders en hun voertuigen uitgebreid gecontroleerd. Motorrijders van de politie selecteerden in Nuth en de directe omgeving daarvan en selecteerden uit het verkeer diverse voertuigen die overgebracht werden naar de controleplaats aan de Horselstraat te Nuth waar de voertuigen uitgebreid gecontroleerd werden. In het totaal werden 63 voertuigen en de bestuurders daarvan aan een uitgebreide controle onderworpen.
Een personenauto werd in beslaggenomen omdat het chassisnummer vervalst is. De auto wordt aan een verdere controle onderworpen om de herkomst vast te stellen. Niet uitgesloten is dat deze is omgekat en van diefstal afkomstig is. Drie bromfietsen werden eveneens in beslag genomen omdat het framenummer hoogstwaarschijnlijk vervalst is. Een daarvan is niet voorzien van een goedkeuringsnummer en is mogelijk uit het buitenland afkomstig. Een bestuurder van een bromfiets die voor een nadere controle werd overgebracht naar de controleplaats aan de Horselstraat onttrok zich aan de controle maar de motorrijder kon hem na een korte achtervolging toch achterhalen en tot stoppen dwingen. Hij kreeg een proces-verbaal omdat hij de bevelen van de politie niet opvolgde, daarnaast nog twee bekeuringen omdat de bromfiets niet in orde was.
Er werden 61 processen-verbaal opgemaakt.
Eenmaal wegens het voeren van oranjeplaten in plaats van gele platen. De bestuurder van deze bromfiets probeerde daarmee de draagplicht van de helm te verbloemen. Twee andere bromfiets bestuurders droegen de verplichte helm niet. Twee automobilisten zondigden tegen de draagplicht van de autogordel. 15 maal werd proces-verbaal opgemaakt wegens rijtechnische gebreken waaronder het rijden met een of meer kale banden, geen voldoende geluiddempende uitlaat of niet goed functionerende remmen. Drie voertuigen bleken in het geheel niet verzekerd te zijn. Zeven bromfietsen bleken aanmerkelijk harder te kunnen rijden dan wettelijk is toegestaan. Vier automobilisten bleken in het geheel geen rijbewijs te bezitten. 20 bestuurders bleken hun autopapieren in het geheel niet bij zich te hebben en drie bestuurders hadden hun auto niet gekeurd.