Wienk De Gazellen pakt laatste strohalm

Doetinchem De handballers van Wienk De Gazellen hebben de laatste, maar dan ook echt de laatste, strohalm vast gepakt en niet meer losgelaten. Het won woensdag 8 mei verdiend van de nummer één in de degradatiepoule, Bouwcoach/Bevo. Bevo, die tot op dat moment nog geen wedstrijd in de degradatiepoule verloren had, en kon dus met lege handen naar huis terug.

Zoals al bijna het hele seizoen het geval is heeft de formatie van Will Bakker ook deze wedstrijd niet in de sterkste opstelling kunnen spelen. Sami Grabbe Lipovica en Clifford Suiters konden door een blessure niet meespelen, net als de tweede keeper Johan Wim Gosselink. Hierdoor zaten er wederom twee jeugdtalenten op de bank, Ralf Schimmel (die drie maal scoorde) en keeper Mike Hummelink.

Wienk De Gazellen liet zien er met z n allen vol voor te gaan. Deze werklust werd beloond, 27-25 werd de eindstand.

De hele wedstrijd hebben de Doetinchemmers voorgestaan, de voorsprong liep zelfs op naar 6 goals. Pas in de slotfase van de wedstrijd nadat Willem Veenendaal, geheel ten onrechte, voor de derde keer een twee minuten tijdstraf en dus rood kreeg, Robert de Vries geblesseerd uit was gevallen en Patrick Berendsen ook rood kreeg, ging de ploeg uit Panningen over op mandekking en kregen de mannen van Will Bakker het nog heel moeilijk. De voorsprong werd de laatste 10 minuten zienderogen kleiner en de tegenstander kwam zelfs langszij. Ondanks de terugkomst van Bevo kon door snel samenspel Jarno Huijbers tot twee maal toe scoren en daarmee de eindstand bepalen op 27-25.

Van de zes punten die Wienk De Gazellen nog nodig heeft om niet rechtstreeks te degraderen zijn de eerste twee in hun bezit, nu de rest nog.

Voor de redactie:

Mocht u nog vragen hebben over de wedstrijd dan kunt u contact opnemen met trainer Will Bakker 055-5424729.