Politie Midden- en West Brabant

Overval gevolgd door gijzeling

Datum: 9/5/2002
Auteur: Manon Ostendorf

Donderdag 9 mei werd, kort na sluitingstijd, omstreeks 17.30 uur door twee gemaskerde mannen een overval gepleegd op een tuincentrum aan de Mastlanddreef in Prinsenbeek. Tijdens hun vlucht met een eerder vandaag gestolen personenauto raakten ze echter door onbekende oorzaak op korte afstand van het tuincentrum met de auto van de weg. Vervolgens hebben de daders vermoedelijk een fiets weten buit te maken, waarmee ze hun vlucht gedurende enkele honderden meters vervolgden.

Op enig moment wisten ze de bestuurster van een passerende personenauto aan te houden en met deze auto hun vlucht voort te zetten. De bestuurster wist enkele honderden meters verderop uit de auto te ontkomen. De verdachten vervolgden hun route in de richting van de wijk Haagse Beemden in Breda en lieten de gestolen auto uiteindelijk achter nabij de Asterdplas. Vanaf die lokatie hebben ze hun vlucht voortgezet.

De politie zette onder andere een helikopter in om de verdachten vanuit de lucht op te kunnen sporen. Op dit moment zijn de verdachten nog voortvluchtig.