Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 9 mei 2002

---

Brand op kermisterrein

In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei 2002 bleek er op het kermisterrein te Elst (Europaplein) een draaimolen in lichter laaie te staan. De draaimolen werd daarbij totaal vernield. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie heeft het vermoeden dat er sprake is van brandstichting, omdat andere oorzaken vrijwel uitgesloten kunnen worden. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien voor het uitbreken van de brand (tel. 0900-8844). Desgewenst kan men anoniem het e.e.a. doorgeven. Een ter plaatse ingesteld buurtonderzoek leverde tot nu toe niets op.

Diefstal uit kermisattractie

Op Hemelvaartsdag (9 mei 2002) werd ontdekt dat er bij een kermisattractie op het Europaplein te Elst was ingebroken. Er werden vooral munten, bedoeld voor die attractie, ontvreemd. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk in de ochtenduren iets hebben gezien (tel 0900-8844).

Bedreiging

Op Hemelvaartsdag (9 mei 2002) werd de 39-jarige bestuurder van een personenauto op de provinciale weg A325 te Elst ingehaald door de inzittenden van een andere personenauto. Vanuit die laatste auto werd de bestuurder uit Doesburg met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Hij wist het kenteken te noteren. Later die dag werden door de politie een 20-jarige man uit Huissen en een 18-jarige man uit Gendt in een woning aangehouden terzake bedreiging. Er werd een wapen aangetroffen. De verdachten werden ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl