Koninklijke Nederlandse Schaakbond

KNSB competitie, gemeenschappelijke negende ronde Meesterklasse in Amstelveen

AMSTELVEEN - De gezamenlijke slotronde van de meesterklasse schaken wordt zondag a.s. in Amstelveen gehouden. Gastheer is de schaakvereniging Zukertort Amstelveen, die zelf ook in de meesterklasse uitkomt. De slotronde begint om 12.00 uur in het European Go Cultural Centre, Schokland 14. De toegang is gratis.

Er worden in twee aan elkaar grenzende zalen in totaal vijf wedstrijden gespeeld, t.w. Zukertort Amstelveen - LSG (Leiden), VastNed Rotterdam - Ordina (Breda), BIS Beamer Team (Apeldoorn) - Euwe (Amsterdam), HWP (Sas van Gent) - Groningen en HSG (Hilversum) - ING/ESGOO (Enschede). De teams die als hoogste vier eindigen spelen op 9 en 10 mei in de play-offs om het landskampioenschap. Hiervoor zijn al geplaatst: HSG, LSG en Ordina. De vierde plaats gaat waarschijnlijk naar ING/ESGOO.

Zukertort Amstelveen kijkt terug op een matig seizoen. Wel werd door overwinningen op HWP, Groningen en Euwe de handhaving veilig gesteld. Zukertort Amstelveen is al enige jaren het langstzittende team in de meesterklasse en gaat nu zijn twintigste seizoen tegemoet.

Onderaan is Euwe al gedegradeerd. De tweede degradant komt uit de wedstrijd HWP - Groningen, waarin HWP moet winnen voor handhaving.

De slotronde wordt sinds enige jaren gezamenlijk gehouden. Vorig seizoen werd de laatste ronde in Apeldoorn gehouden en nu is dus Amstelveen aan de beurt.

Live verslag wordt gedaan via de volgende link: http://personal.computrain.nl/eric/schaken/knsb0102\mkr9.html
---