Gemeente Helmond


26 april 2002
Wielerronde in centrum van Helmond

Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, wordt de jaarlijkse wielerwedstrijd "Grote Prijs Bavaria" verreden in en rondom het centrum van Helmond. Start en finish zijn op de Markt. Wielerclub R. en TC. Buitenlust is de organisator van dit spektakel, in samenwerking met de gemeente Helmond.

Wethouder van Sport, Cees Bethlehem, geeft om 12.15 uur het startsein aan de eerste groep renners, de Nieuwelingen. De Nieuwelingen zijn een 80- tal renners in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Ze rijden 40 km, in totaal 24 ronden over het zware parcours in de binnenstad.

Om 13.30 uur gaan de junioren de strijd aan om de ere-plaatsen. Burgemeester van Elk lost hier het startschot. De junioren rijden 60 km, in totaal 36 ronden.

Het parcours loopt vanaf de Markt naar de Watermolenwal, Waardstraat, Torenstraat, Kanaaldijk N.O., Kasteellaan, Parklaan, Kegelbaan en via de Kerkstraat weer naar de Markt, waar ook de finish is.

In verband met de wielerronde zijn de straten van het parcours op donderdag 9 mei, voor alle verkeer afgesloten van 10.00 uur tot 18.30 uur.