Ingezonden persbericht


Persbericht

Voorronde Leids Festival van het Levenslied

Strijd om de Mary Bey bokaal barst los op donderdag 9 mei 2002

Dit jaar wordt voor de vierde keer het Leids Festival van het Levenslied georganiseerd. De geboortestad van de Zangeres zonder Naam zal twee dagen in het teken staan van het levenslied. De voorronde wordt gehouden op donderdag 9 mei* (hemelvaartsdag). Meer dan 40 acts strijden tijdens deze voorronden in 2 categorieën - "klassiekers" en "het nieuwe levenslied" - om een plaats in de finale die op 21 september in de Leidse Schouwburg wordt gehouden.

Programma voorronde

Tijdens de voorronden op 9 mei zullen Café 't Keizertje, Café Sus Antigoon, Café Reinaert, Café The Old Stable, Café de Uyl van Hoogland, Sociëteit de Burcht, Café De Twee Spieghels en Café de Tregter worden omgetoverd tot ware tempels van het levenslied. De artiesten treden op in twee cafés zullen hier ieder gedurende 15 minuten hun levensliederen ten gehore brengen. De kroegen zullen weer bol staan van het lief en leed dat door de deelnemers bezongen wordt. Uiteraard zijn ook toeschouwers van harte welkom! Tijdens de voorronden zullen 12 finalisten worden uitgekozen door de deskundige jury. De optredens beginnen om circa 20.30 uur en de toegang is gratis! Kijk voor de biografieën van de artiesten op www.levenslied.nl.

De finale

De finale zal gehouden worden op zaterdag 21 september 2002. De deelnemers moeten nu met één nummer de jury overtuigen van hun talent. De beoordeling gebeurt op basis van compositie, tekst, vertolking en presentatie.

Tijdens de finale zullen de 6 deelnemers per categorie strijden om de Mary Bey-bokaal. Daarnaast zijn er nog geldprijzen (hoofdprijs ¬ 1.150,00) te winnen. Het belooft een groots feest te worden in de mooiste schouwburg van Nederland: de Leidse Schouwburg.


*) De voorronde van woensdag 8 mei is vanwege de UEFA-cup finale van Feyenoord samengevoegd met donderdag 9 mei 2002 en komt dus te vervallen.
Mocht u nog behoefte hebben aan meer informatie over het festival. Neem dan contact op met Frank van Leeuwen 071-5665607 of kijk op www.levenslied.nl.

Met vriendelijke groet,
Stichting Muziekfestivals Leiden

Frank van Leeuwen
Tel: 071-5665607
Fax: 071-5665609
E: levenslied@hollandrijnland.nl

I: www.levenslied.nl

Postadres: Postbus 662, 2300 AR LEIDEN
Bezoekadres: Korevaarstraat 2a, LEIDEN