GroenLinks


-

GroenLinks zet SMS in als campagnemiddel

4 mei 2002

GroenLinks zal in de laatste week voor de verkiezingen nog een extra middel inzetten om vooral veel jonge kiezers te bereiken. Gedurende zeven dagen vanaf donderdag 9 mei worden alle gratis SMS-berichten die verstuurd worden via www.o2.nl, afgetiteld met teksten om op GroenLinks te stemmen.

SMS is de afgelopen jaren snel gegroeid: voor veel mensen, vooral jongeren, is SMS een dagelijks communicatiemiddel. Met dit middel bereikt GroenLinks een belangrijke doelgroep van haar campagne, namelijk jongeren tussen 18 en 35 jaar.

Het bedrijf O2 (voormalig Genie.nl) biedt gratis SMS-berichten aan. Deze gratis service wordt gesponsord door bedrijven, instellingen en ministeries. Zo hebben Nokia, Amnesty International en het ministerie van Defensie al reeds eerder gebruikt gemaakt van dit medium.

Telkens als iemand een SMS-bericht stuurt gaat er een korte boodschap mee van de sponsor. Elke dag worden via www.o2.nl zon 100.000 SMS-berichten verstuurd. In het ideale geval bereikt GroenLinks met dit campagnemiddel in een week tijd 700.000 mensen.

De teksten die GroenLinks meestuurt:

Geef natuur meer m8, kies GroenLinks.nl
Genoeg van w8lijsten? Kies GroenLinks
Paars weg groen erin! Kies GroenLinks
Linkse regering? Kies dan GroenLinks.nl
Hou op met zweven! Kies GroenLinks.nl
Kies een nieuw evenwicht GroenLinks.nl
Stem vandaag! Kies GroenLinks.nl (voor woensdag 15 mei)


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl