Artis

Amsterdam, 22 mei 2001

Persbericht

Met korting naar Artis op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kunt u met korting naar Artis! Traditiegetrouw verlaagt Artis haar entreeprijzen op deze speciale dag. Volwassenen betalen slechts 10 euro (in plaats van 13,50) en kinderen van 4 tot en met 11 jaar 7,50 euro (in plaats van 9,50).

Een mooie gelegenheid om langs de pas geopende Artis uitbreidingen en vernieuwingen te wandelen. Blikvanger is de Afrika Savanne, waar onder andere antilopen, zebra's en gnoes leven.

Ook de avontuurlijk ingerichte tropische Borneokas is met haar vleesetende planten en orchideeën een bezoek meer dan waard. Op de Artis uitbreidingen buldert een heuse waterval naar beneden en er is een groot Speeleiland herrezen tussen de verschillende dieren op de Afrika Savanne.

Ook heeft Artis nu de beschikking over een modern dierverzorgingscentrum, een ondergrondse grachtenwaterzuivering en het centrum voor de opwekking van natuurstroom. Een groot informatiepaneel geeft hierover extra uitleg.

Artis kan dankzij de uitbreidingen ook in de historische tuin grootschalig vernieuwen. Zo werden bijvoorbeeld het Giraffenperk, de Wolvenvallei en het Wisentenperk al heringericht.

Een rondje Artis is nu leuker, leerzamer en langer dan ooit. Artis is op Hemelvaartsdag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Artis heeft een beperkte parkeergelegenheid. We raden bezoekers aan met het openbaar vervoer te komen.


---

-----