KNWV

DATUM: 8-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Open Nederlands Kampioenschap in de Splash en Flash klasse.

---

Tijdens het Hemelvaart weekend (9-12 mei) strijden ruim 200 vrijwel identieke eenmansboten - Splash en Flash - om twee Nederlandse kampioenschappen op het Amstelmeer in Noord-Holland. Het evenement wordt georganiseerd door de Marine Watersport Vereniging, gevestigd te Den Helder.

De Splash is de grootste jeugdzeilklasse in Nederland. Het is een populaire eenmansboot voor zeilers tot en met 18 jaar. Dit jaar verschijnen zo'n 151 Splashes aan de start. In 12 wedstrijden
(verdeeld over vier dagen: donderdag tot en met zondag), zal moeten worden uitgemaakt wie zich Nederlands Kampioen mag noemen in de internationale Splash klasse.

Tegelijkertijd wordt ook gestreden om het Open Nederlands
Kampioenschap Flash. De Flash is een nog betrekkelijk jonge, maar snelgroeiende klasse in Nederland. Het is het vervolg op de Splash, voor zeilers die de 18 jaar gepasseerd zijn. Voor dit kampioenschap verschijnen 45 boten aan de start.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl