Gemeente Breda

03-05-2002

Breda Corazon in Topolis: het vliegend tapijt
Iedereen heeft wel een Perzisch tapijtje of dat ooit in huis gehad. En iedereen heeft wel eens stiekem de droom gehad om daarop te vliegen. In deze voorstelling is dat echt mogelijk! Op 10 mei van 20.00 tot 23.00 uur heeft in Topolis de tweede voorstelling van Breda Corazon plaats, getiteld 'Het vliegend tapijt'.

Vertrekkend in India wordt een muzikale reis gemaakt door India, Afghanistan en Iran. Eigenlijk bestaan deze landen in hun huidige vorm nog niet zo lang. In het verleden is er een levendige uitwisseling geweest: op een natuurlijke manier door handel en rondreizende artiesten; op een meer gedwongen manier door oorlogen en veroveringen.

Het programma begint met Indiase klassieke muziek op sitar door Jan van Beek. Deze muzikant heeft een traditionele Indiase opleiding gehad. Het programma wordt vervolgd door klassieke Afghaanse muziek op harmonium en tabla door het gezelschap van Parwiz. Door de politieke situatie in hun land hebben deze musici hun loopbaan in Nederland moeten voortzetten. Dat zelfde geldt ook voor de Iraanse muzikanten van Sharam. Zij brengen een mix van moderne en klassieke Iraanse muziek. Het ensemble van Parwiz vervolgt het programma met moderne Afghaanse muziek. Tenslotte speelt de bekende Indiaas/Surinaamse band 2Nasty een mix van populaire Bollywoodmuziek en pop. Ter afsluiting zullen alle muzikanten samen het tapijt tot ongekende hoogte doen opstijgen.

Over het programma van Breda Corazon in Topolis is een programmaboekje verkrijgbaar bij alle informatiepunten. De toegang voor deze voorstelling is vrij.

Breda Corazon staat voor een steeds wisselende groep mensen, organisaties en instellingen die steeds wisselende activiteiten brengt. Daarbij is vooral het samenwerken bij een activiteit belangrijk. Daardoor leren mensen elkaar beter kennen, begrijpen en respecteren. Het is zoals in de regenboog: alle kleuren zijn op zich mooi, maar samen vormen ze een regenboog die de aparte kleuren overtreft.

Breda, 2 mei 2002