Gemeente Bergen op Zoom


Bergse Voorjaarskermis in Kijk-in-de-Pot

DE BERGSE VOORJAARSKERMISKERMIS IN HET STADSPARK KIJK-IN-DE-POT

De Bergse Voorjaarskermis vindt dit jaar voor het eerst plaats in het stadspark Kijk-in-de-Pot.
Van zaterdagmiddag 11 mei tot en met zondagavond 19 mei 2002 komen op het stadsplein en het eerste aangrenzende stadsbalkon 27 attracties te staan.
Naast de autoscooter is er het lunapark, de glazendoolhof, Kroon's muizenstand (nostalgisch kijkwerk), een spookhuis, de snelle Beach Party en Swing Bob.

Kinderen kunnen zelf in de jungle rijden (buggy), plaats nemen in de kindercarrousel, zelf de minicars besturen, rondrijden in de Space Mouse (kindertrein), touwtje trekken en eendjes vangen en meedoen aan het brandweerspel.

Daarnaast zijn er de gokspelen zoals de bussensport, Euroball, grijpautomaten, jackpot, kikkerspel (nieuw voor Bergen op Zoom), het kleur rollospel en de fraaie pusher.
Ook ontbreken de consumptiezaken niet zoals de oliebollenkraam, de snackwagen, de suikernougatkraam en de suikerspin met popcorn. Helaas is het dit jaar niet gelukt de palingkraam en de poffertjeskraam te contracteren.
Wel komt er een consumptietent met toiletwagen.

Het aanbod biedt voldoende garantie voor een gezellige en kwalitatieve kermis, dat past in het vorig jaar vastgestelde nieuwe kermisbeleid onder de portefeuillehouder van kermiszaken, wethouder P. van den Kieboom.