Ingezonden persbericht


Persbericht van Pan, Silvolde

d.d. 20 april 2002

Battle of Bluesrock in... Silvolde

Ooit gedacht dat drie muzikale wereldsterren elkaar zouden ontmoeten op een podium in Silvolde? Op zaterdagavond 11 mei is er het fantastische muzikaal minifestival met de echte groten der aarde. Blues meets rock in: "The battle of bluesrock" in Zaal Pan, Terborgseweg 23 in Silvolde. Een fantastische locatie voor een legendarische ontmoeting tussen de werelden van Blues en Rock. In de grote zaal vanavond niemand minder dan: PAT TRAVERS, SAMUEL EDDY en RICK DERRINGER.

PAT TRAVERS werd geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix, Jeff Beck, Eric Clapton and Jimmy Page. Stuk voor stuk de allergrootsten in hun vak. Pat begon al op tienerleeftijd in bands te spelen. Hij werd een veel gevraagd musicus en viel vooral op door zijn kunnen op het podium. Live dus! De bio zegt verder dat Travers veel inspiratie gaf aan bekende gitaristen als Jeff Watson van Night Ranger, Rick Derringer en Tim Keiffer (Cinderella). De toekomst is wat hem betreft oké als Travers maar veel verrassingsconcerten kan geven en het liefst met al zijn muzikale vriendjes. Met de woorden: "Just keep on rockin' Pat," beëindigd Pat Travers steevast zijn concerten. Pat Travers is dus in Europa en natuurlijk vanavond tijdens een legendarisch optreden in Zaal Pan.

Dan RICK DERRINGER. Ricky was nog maar zestien toen hij in The States bekend werd als gitarist, zanger en entertainer. RICK DERRINGER was meer dan alleen muzikant. Hij voegde iets toe aan zijn live act. Hij was nog maar net 16 toen zijn band "The McCoys" een heuse nummer-1-hit in Amerika scoorden. De titel: "Hang On Sloopy". Het was in de zomer van 1965 toen "Sloopy' de superhit "Yesterday" van The Beatles uit de top van de charts duwde. En dezelfde RICK DERRINGER staat vanavond on stage in Silvolde. Met de allerbeste blues en de very best of Rock.

Het concert is een clubconcert dat precies past bij de locatie Pan in Silvolde. Travers, Eddy en Derringer hebben te kennen gegeven tijdens Eurotour naast enkele megaconcerten ook intieme clubs te willen bezoeken. Zaterdagavond 11 mei is zo'n avond. In zaal Pan in Silvolde.

Niet voor plaatsing: bel, voor meer concertinfo: 06-21588684 (Herman Potgieter) of 0315-323214 (Zaal Pan)

(Bij dit persbericht zijn enkele schone foto's verkrijgbaar)