Ingezonden persbericht


Persbericht 10 mei 2002

STOP RACISME - STOP DE HAAT

Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de moord op Pim Fortuyn. Wij twijfelen er niet over onze principiele afkeer uit te spreken over deze afschuwelijke daad.
We hebben altijd campagne gevoerd tegen racisme, haat en intolerantie in de overtuiging dat massale en zo breed mogelijke mobilisatie de enige manier is om die te stoppen.
Ongetwijfeld zullen sommigen gebruik willen maken van de moord om het vuur van de haat nog verder op te stoken. Nu al zien we hoe de moord racisme in de kaart speelt; de racistische leuzen op Het Plein in Den Haag op 6 mei en de stroom bedreigingen aan het adres van linkse organisaties zijn daarvan het bewijs.
De demonstratie tegen racisme op 11 mei in Rotterdam is afgelast. Dit mag echter niet betekenen dat antiracistisch en links Nederland nu in zijn schulp kruipt. Met de verkiezingen in aantocht en de voorspelbare verdere polarisatie daarna is het des te belangrijker dat we op korte termijn bijeenkomen om onze gezamenlijke koers te bepalen. Wij roepen op de krachten te bundelen en nodigen iedereen die verontrust is over het groeiende klimaat van de haat uit aanstaande zaterdag langs te komen.

Zaterdag 11 mei 2002 - 14.00 uur
Studentencentrum UvA
Vendelstraat 2 - Amsterdam

Vanaf 16.00 uur kunnen we de pers te woord staan.
Perscontact: 06-24751961 (Pepijn Brandon)

We vragen zoveel mogelijk organisaties en individuen deze oproep te ondertekenen.

Pepijn Brandon (Internationale Socialisten)
Rene Danen (Amsterdam Anders/De Groenen)
Jamal Ftieh (Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland)
Joost Kircz (Socialistische Arbeiders Partij)

Meer informatie via: stopracismestopdehaat@yahoo.com