Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 11 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken man
In de Papengang in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 27-jarige Groninger aangehouden. De man lag dronken op de grond en was door de politie gesommeerd door te lopen. Enige tijd later bleek de man er nog te liggen. Hij werd aangehouden en op het politiebureau ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt proces-verbaal.

Groningen: gewonde bij steekincident
Bij een ruzie in een woning aan de Bottelroosstraat in Groningen is vrijdagnacht en 31 jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man kreeg ruzie met een 42-jarige vrouw met wie hij een relatie heeft gehad. Daar vloeiden problemen uit voort die vrijdagnacht escaleerden tijdens een bemiddelingspoging van een broer van het slachtoffer. De broer kreeg echter ruzie met het slachtoffer en ging naar de 42-jarige vriendin die bij een buurvrouw was. Daar vervoegde zich even later ook het slachtoffer. Zijn ex-vriendin was vanwege eerdere mishandelingen door het slachtoffer bang voor hem en sloeg een fles kapot waarmee ze vervolgens haar ex-vriend in de buik stak. De man liep hevig bloedende verwondingen op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. Zijn ex is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. De vrouw is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het steekincident.

Haren: automobilist ramt woning
Een 72-jarige automobilist uit Haren is vrijdagavond met zijn auto tegen de gevel van een woning op de hoek van de Potgieterlaan en Hildebrandlaan in Haren gebotst. De man reed over de Potgieterlaan in de richting van de Rijksstraatweg en wilde de Hildebrandlaan inrijden. Volgens zijn zeggen sloeg de motor van zijn wagen op hol en weigerden de remmen. Daardoor verloor de bestuurder de controle over zijn wagen en reed het trottoir op om vervolgens een stenen omheining omver te rijden. Via een gazon kwam de auto tegen de gevel van de hoekwoning tot stilstand. De bestuurder liep geen letsel op. De gevel van de woning en een kozijn werden door de botsing ontzet en een ruit sneuvelde. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: graffiti
De politie heeft vrijdagavond in een café in de Peperstraat in Groningen twee mannen in de leeftijd van 18 en 28 jaar, beiden uit Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van het bespuiten van muren van panden in de Peperstraat met verf. Getuigen meldden het voorval bij de politie en gaven een signalement van de beide mannen door. In de omgeving werden ze niet aangetroffen. Korte tijd later werden de mannen aangetroffen in een café. Beiden werden aangehouden. De 28-jarige verdachte verzette zich tegen de aanhouding. Ook beledigde en bedreigde hij de agenten die hem meenamen. Daarnaast probeerde hij één van de politiemensen een kopstoot te geven en gaf hij de agent een kniestoot. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De 18-jarige verdachte is na verhoor heengezonden.

Groningen: doorrijder aangehouden
In zijn woning in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 76-jarige man aangehouden. De man botste, kort voor zijn aanhouding, aan de Reddingiusweg in Groningen met zijn auto tegen twee geparkeerde wagens. De man reed na de botsing door. Van de man werd een blaastest afgenomen maar de ademanalyse aan het politiebureau wees een promillage uit beneden de limiet van 0.5. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor doorrijden na een aanrijding.

Groningen: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 24-jarige Groninger aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en moest door twee voorbijgangsters worden ondersteund omdat hij niet meer op zijn benen kon staan. De man is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Meer berichten over ongeveer een uur

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).