Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 11-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding bezit traangas
TOLLEBEEK Op de Urkerweg is vrijdagnacht een 24-jarige automobilist uit Bussum aangehouden. Bij controle bleek hij een busje traangas bij zich te hebben. Dit is ter vernietiging in beslag genomen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding lokaalvredebreuk
DRONTEN In een bank aan De Rede is vrijdagmorgen een 63-jarige Drontenaar aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man was het kennelijk niet eens met de serviceverlening en gedroeg zich opstandig. Na meerdere vorderingen om het pand te verlaten is hij uiteindelijk door de politie aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijdingen
DRONTEN Op de Biddingringweg zijn vrijdagmorgen twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 71-jarige Drontenaar sloeg vanaf de Wissel linksaf de Biddingringweg op en zag daarbij een 45-jarige automobiliste uit Nagele over het hoofd. De vrouw liep daarbij gekneusde ribben en een stijve nek op en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

ALMERE Vrijdagnacht is op de P.J. Oudweg een 29-jarige automobiliste uit Almere van de weg geraakt. De Almeerse verklaarde dat zij iets uit het dashboardkastje wilde pakken, kwam op een groenstrook terecht, raakte een boom en een lantaarnpaal en kwam tegen een stoeprand tot stilstand. Ze droeg geen autogordel en raakte met haar hoofd de voorruit. Ze is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Omdat de agenten vermoedden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, is een bloedproef afgenomen.

Brandje door blikseminslag
SWIFTERBANT Door een blikseminslag is er vrijdagavond een brandje ontstaan in de meterkast van een woning aan de Noordsingel. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Toch rijden onder invloed
LELYSTAD Vrijdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat een automobilist bijna twee voetgangers van de sokken had gereden. De agenten traceerden de bestuurder, die ondertussen uit zijn auto was gestapt. Omdat de agenten het sterke vermoeden hadden dat de man, 49-jarige Lelystedeling, waarschuwden ze hem niet te gaan rijden. Ondanks deze waarschuwing stapte hij toch in de auto en startte de motor. Hierop is hij aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding inbrekers
LELYSTAD Dankzij oplettende getuigen zijn vrijdagavond op de Waagpassage twee inbrekers aangehouden. Getuigen zagen dat er ingebroken werd bij een winkel aan de Waagpassage en belden de politie. Aan de hand van de signalementen konden kort daarna een 25-jarige Lelystedeling en een 18-jarige Rotterdammer aangehouden worden. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen na vechtpartij
LELYSTAD Op de Neringpassage is vrijdagnacht een 39-jarige Lelystedeling aangehouden omdat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij. Bij deze vechtpartij liep een 47-jarige Lelystedeling letsel op aan zijn neus. Een 33-jarige Lelystedeling, die tussen beiden kwam, liep letsel op aan zijn arm. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

ALMERE Vrijdagnacht is op de Grote Markt een 17-jarige Almeerder aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een 21-jarige plaatsgenoot bij een vechtpartij letsel te hebben toegebracht. Het slachtoffer liep letsel op aan voornamelijk de kaak. Hij moest zijn verwondingen in het Flevoziekenhuis laten hechten. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Clubgebouw afgebrand
LELYSTAD Vrijdagnacht is een clubgebouw op het sportpark in de Schouw afgebrand. De brandweer heeft het gebouw niet meer kunnen redden. Niemand raakte gewond. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhoudingen vernieling
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht twee jongens uit Almere (14 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling. Oplettende omwonenden hadden gezien dat een school aan het Tegelenpad vernield werd. Aan de hand van de signalementen die de getuigen opgaven zijn kort daarna de twee verdachten aangehouden. Bij controle bleek de 17-jarige een boksbeugel bij zich te dragen. Dit wapen is in beslag genomen. Beide zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.