Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-05-2002
Persberichten van vrijdag vanaf 16.00 tot zaterdag 14.00 Martin Panman 0651611628

Amok in Emmen

EMMEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat twee personen rotzooi aan het schoppen waren bij een feesttent aan de Valtherzandweg. Getuigen meldden dat de beide mannen te veel gedronken hadden en in een witte auto vertrokken waren. De politiesurveillance zag even later de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar in plaats te stoppen ging hij er vol gas vandoor. Na een achtervolging in Emmermeer stopte de auto. Toen de bestuurder door de politiemensen werd aangesproken, gaf deze vol gas en ging er opnieuw vandoor. Met een onverantwoordelijke hoge snelheid reed de bestuurder bij mensen langs en reed over een grasveld waar kinderen aan het spelen waren. Daar was de auto gestopt en boze omstanders hadden inmiddels de passagier aangehouden. De bestuurder was gevlucht maar kon even later worden aangehouden door de politie. Het gaat om een 47 jarige inwoner uit Exloo en een 36 jarige man uit Emmen.

De bestuurder weigerde een blaasproef. Hij krijgt diverse processen-verbaal. Zijn auto is in beslaggenomen.

Met te veel drank op de plof

COEVORDEN Vrijdagmiddag zag de politie op de Looweg in Coevorden een 30 jarige man uit Dalerpeel op zijn bromfiets rijden. De man droeg geen helm en toen de politiemensen hem daarop wilden aanspreken roken zij een alcohol lucht. De blaastest viel negatief voor hem uit. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees het ademanalyse apparaat 660 ugl aan. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Inhalen en afslaan

NIEUW-SCHOONEBEEK Vrijdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de Europaweg in Nieuw Schoonebeek. Een 57 jarige automobilist uit Weiteveen wilde op de Europaweg linksaf slaan terwijl hij ingehaald werd door een andere auto, bestuurd door een 29 jarige inwoner van Balkbrug. Door de aanrijding verloor de automobilist uit Balkbrug de macht over het stuur van zijn auto, raakte een betonblok en kwam tegen een boom tot stilstand. De passagiere van de auto werd daardoor gewond en moest naar het ziekenhuis. De Weitevener moest een blaasproef ondergaan. Het analyse apparaat wees 875 ugl. aan. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Met drank op tegen andere autos aan

HOOGEVEEN Vannacht botste een 40 jarige Nieuw Amsterdammer tegen drie geparkeerde autos en een aanhangwagen. De man reed in zijn auto over de Kanaalweg en veroorzaakte daar in botsing met de andere autos. Na de aanrijding ging hij er te voet vandoor. Evenlater kon hij aangehouden worden. Op het politiebureau blies hij 645 ugl. De man bleek niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Met een proces-verbaal kon hij vertrekken.

In de sloot

GIETEN Op de N33 gebeurde gistermiddag een eenzijdig ongeval. Een bestuurster uit Stadskanaal reed met haar auto de berm in, verloor de macht over het stuur en kwam op de zijkant in een sloot tot stilstand. Door omstanders werd de vrouw en de beide kleine kinderen uit de auto gehaald. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Kop staart (Getuigen gezocht)

GIETEN Zaterdagmorgen gebeurde en een ernstig ongeval in het centrum van Gieten. Een bestuurster van een personenauto raakte met te hoge snelheid een voor haar rijdende personenauto. Beide autos kwamen vanuit de richting Gasselte. Voordat de aanrijding gebeurde raakte de uit Almere afkomstige 34 jarige bestuurster nog twee langs de weg geparkeerd staande autos. Zij werd met nek en rug letsel overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. Een bij haar in de auto zittende passagiere werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. De andere auto waartegen de vrouw uit Almere was gereden werd bestuurd door een 63 jarige man uit Gieten. Zowel hij als zijn vrouw werden gewond over gebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter verleende assistentie. De juiste toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Getuigen kunnen zich melden bij de politie (0900 8844 of via e-mail
Aaenhunze@politie-drenthe.nl). De doorgaande weg in Gieten is geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Geen voorrang

EMMEN Vrijdagavond gebeurde er op de kruising Boermarkeweg en Statenweg in Emmen een aanrijding. Een 53 jarige bestuurster uit Emmen verleende geen voorrang aan een 22 jarige automobilist uit Sellingen. Een van de vier inzittenden van de auto van de Sellinger werd gewond en moest naar het ziekenhuis. Een inzittende van de andere auto zat met zijn voet bekneld en is door de brandweer bevrijd. Zowel de bestuurster als de passagier van deze auto zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak woning

HOOGEVEEN Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Van Goghlaan in Hoogeveen. Een raampje werd opengebroken en uit de woning verdwenen o.a. een portemonnee, bier en een fles jenever. De 32 jarige bewoner deed aangifte

Geld weg uit horecabedrijf

MEPPEL - Vrijdagmiddag werd er een bedrag aan geld gestolen uit een horecabedrijf aan de Grote Kerkstraat in Meppel. Tegen 15.30 uur kwam daar een donker gekleurde man in een blauw trainingspak en een opvallende gouden tand aan de rechterkant van zijn bovengebit. De man vroeg of hij naar het toilet mocht. Toen hij na een aantal minuten nog niet terug was, kreeg de uitbaatster argwaan en loopt naar de toiletten. Daar was de man niet meer. Na een poosje staat de man toch ineens weer in de zaak en wilde afrekenen. Daarna verlaat hij de zaak. Op dat moment blijkt dat de man vermoedelijk niet naar het toilet geweest is maar naar de etage van het pand gegaan is. Daar stal hij een bedrag aan geld en verdween in de richting van het station.

Kassa leeggehaald

DWINGELOO Vrijdagmiddag is de kassa van een winkel aan de Lhee geplunderd. De deur van de winkel stond open en de verdachte heeft de deur sensor, waardoor een bel geactiveerd wordt, weten te omzeilen Toen de winkelier die even niet in de winkel was terug kwam, zag ze dat het geld uit de kassa gestolen was. De bel van de kassa om deze te openen heeft ze niet gehoord. De kassa is op een deskundige manier opengemaakt.

De eigenaresse deed aangifte.

Van de fiets geschopt

MEPPEL Vrijdagavond laat reden twee jongens van 18 en 17 jaar over de Brouwersstraat op hun fiets en scooter. Daar kwam een 16 jarige jongeman uit Ruinerwold op zijn scooter naast hen rijden en gaf vervolgens een schop tegen de 18 jarige fietser uit Meppel. Deze viel daardoor. Hierop begonnen de jongeman uit Ruinerwold en zijn duo passagier een 14 jarige jongen uit Meppel het slachtoffer te schoppen en te slaan. Toen enkele voorbijgangers stopten gingen de verdachten er vandoor. De politie stelt een verder onderzoek in.

Auto rijdt op publiek in

RODEN Vannacht kreeg de politie een melding dat een auto was ingereden op een groepje jongeren die liepen op de Raadhuisstraat in Roden. Getuigen wezen de politie op de auto die op hen was ingereden. Toen de bestuurder de politie zag ging deze er met gedoofde lichten vandoor. Een stopteken werd genegeerd. In een achtervolging werden in de bebouwde kom snelheden van meer dan 120 km/u gehaald. De politie staakte daarop de achtervolging. De bestuurder is bij de politie bekend en zal voor zijn gedrag een proces-verbaal krijgen. Het gaat om een 19 jarige inwoner van Groningen.