Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-05-2002 Persbericht van zaterdag 11 mei 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na vechtpartij met gewonde

Vrijdagmiddag om 16.55 uur is op de Suurhoffstraat een 29-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de middag bij een ruzie op de Molenstraat een 37-jarige inwoner van Helmond met een scherp voorwerp verwond te hebben. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan verwondingen aan zijn been moeten laten behandelen. Na behandeling kon hij naar huis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na verkeersovertreding

Op vrijdagavond om 21.55 uur is op de Wilgeboorderweg een 22-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag de verdachte met hoge snelheid door de stad rijden en daarbij diverse verkeersovertreding maken waarbij o.a. tot twee maal toe door het rode licht werd gereden. Hij was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Brandweer treft hennepkwekerij aan

Na een melding van wateroverlast in een woning aan de Johan Vestersstraat trof de gewaarschuwde politie op de tweede verdieping en de zolderverdieping een in vol bedrijf zijnde hennepkwekerij met ongeveer 835 planten aan. De stroom werd illegaal afgetapt. De bewoner een 25-jarige Eindhovenaar is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De kwekerij is ontmanteld en de planten en apparatuur zijn ter vernietiging inbeslaggenomen. Door het Nutsbedrijf is de stroom voorziening in orde gemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Petrus Canisiuslaan is vrijdagavond om 22.13 uur een 41-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn voertuig onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,70 promille aan.

Eindhoven: Bestuurder van gestolen auto aangehouden

Zaterdagmorgen om 00.45 uur is op de Clervauxlaan een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bestuurde een personenauto welke op 9 mei in Eindhoven was weggenomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Vanmorgen om 00.13 uur is op het Floraplein een 61-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,90 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Op de Heezerweg is zaterdagmorgen om 01,48 uur een 39-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.90 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Een 59-jarige Eindhovense automobilist is vanmorgen om 02.20 uur op de Leenderweg aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage ruim 0,60 promille aan. De man kreeg een transactie van 190 en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Zaterdagmorgen om 02.30 uur, is op de Leenderweg een 41-jarige automobiliste uit Budel aangehouden. De vrouw bestuurde haar auto terwijl zij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,80 promille aan. De vrouw kreeg een transactie van 190 en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Korte tijd later, om 03.00 uur, is op de Leenderweg een 24-jarige Franse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpercentage van ruim 0,85 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Om 02.56 uur is op de Leenderweg een 28-jarige automobilist uit Geldrop betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.00 promille aan. De man kreeg van de aanwezige parketsecretaris een transactie van 700 euro aangeboden die hij betaalde. Hij kreeg tevens een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Handel: Onder invloed

Op de Past. Castelijnsstraat is vanmorgen om 03.28 uur een 26-jarige automobilist uit Vught betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte was met zijn auto van de weg geraakt en in de naast de weg liggende greppel gereden. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.35 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Velgdieven aangehouden

Vanmorgen om 05.20 uur is op de Grote Berg een 22-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Kort hierna om 05.30 uur zijn op de P.C. Hooftlaan twee Eindhovenaren van 20 en 23 jaar aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht kort voor hun aanhouding 4 velgen van een op de Stratumsedijk geparkeerd staande auto te hebben weggenomen. De auto had men op enkele stenen gezet. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De velgen zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Auto-inbreker aangehouden

Vanmorgen om 07.15 uur is op de Geysendorfferstraat een 27-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man kort ervoor in twee autos had ingebroken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling

Zaterdagmorgen om 07.13 uur is op de Hendrik Staetslaan een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor met stenen gegooid te hebben waardoor enkele auto,s vernield zijn. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Bakel: Aanhouding na bedreiging

Vrijdagavond om 19.55 uur is op de Kortestraat een 46-jarige inwoner van Bakel aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn ex vrouw en hun kinderen met de dood te hebben bedreigd. Hij is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.