Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 11-05-02 18:14
Middaguitgave zaterdag 11 mei

GRAVENDE INBREKER VLUCHT NET VOOR KOMST POLITIE (11 mei 2002)

SCHIEDAM - Zaterdagmorgen kort voor vijf uur stelde politiepersoneel van het district Schiedam, na een inbraakmelding, een onderzoek in bij een drogisterij aan het Hof van Spaland. In plaats van een verbroken deur of ingeslagen ruit troffen zij echter op straat voor de zaak een aantal stenen en een hoop zand aan. De inbreker bleek namelijk een gat te hebben gegraven om zo onder het rolluik voor de drogisterij in de zaak te komen. Daar bleek hij inderdaad ook te zijn geweest, gezien het feit dat er onder meer een politiescanner werd aangetroffen. De gravende inbreker had echter net voor de komst van de politiemensen zonder buit al de benen genomen.

BELEDIGENDE LEUZENKALKER AANGEHOUDEN (11 mei 2002)

Zaterdagmorgen rond tien uur hield politiepersoneel van het district Oost in de Vlinderstraat een 45-jarige Rotterdammer aan wegens vernieling en belediging. De man had op diverse belborden in de portieken leuzen geschreven pro Pim Fortuyn en beledigend voor buitenlanders, een lijsttrekker en diens partij. De man verklaarde dat hij, na het drinken van een paar biertjes, emotioneel was geworden van de moord op Pim Fortuyn en had besloten de belborden met een viltstift te bekladden met leuzen. Na opgemaakt proces-verbaal werd hij in de loop van zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld.

SPIJT (11 mei 2002)

Zaterdag was een 64-jarige man uit Hilversum speciaal naar de Afdeling Zeden van het district Rotterdam-Centrum aan het hoofdbureau aan het Doelwater gekomen om zijn spijt te betuigen over een kortstondige aanranding van een onbekende vrouw. De Hilversummer had op Hemelvaartsdag in de tram expres lichamelijk contact gezocht met een vrouw, die voor hem had gezeten. Bij het verlaten van de tram was hij met z'n hand langs de borsten van de vrouw gegaan. De vrouw had de man daarop in de Franse taal z'n vet gegeven, waarop de man geschrokken de tram verliet. Z'n daad bleef echter aan z'n geweten knagen. Twee nachten sliep de man niet en bovendien was hij bang dat hij voor z'n daad in 'Opsporing Verzocht' zou komen. Derhalve was hij naar Rotterdam gekomen om alles op te biechten. Een vrouwelijke rechercheur sprak vervolgens de man reprimanderend toe, waarop deze redelijk opgelucht het hoofdbureau weer verliet.

AANRANDER KAN OOK BIJ AANHOUDING Z'N HANDEN NIET THUIS HOUDEN (11 mei 2002)

Vrijdagmiddag werd op de Nieuwe Binnenweg een 44-jarige Rotterdammer aangehouden, verdacht van aanranding van een 22-jarige horecamedewerkster. Deze had de politie gealarmeerd dat de man in de horecagelegenheid de klanten lastigviel en dat hij haar twee weken geleden ook onzedelijk had betast. Op haar aanwijzen kon de man op straat worden aangehouden. Daarbij kon hij opnieuw z'n handen niet thuis houden, want hij betastte een politievrouw, die daar overigens ook niet van gediend was. De man werd op het hoofdbureau in verzekering gesteld.