KNWV

DATUM: 25-4-2002

WEDSTRIJDZEILEN - EK Tornado van 5 t/m 11 mei in Portugal

---

Het Europese Kampioenschap in de Tornado klasse vindt plaats van 5 tot en met 11 mei in Vilamoura, Portugal. Onder leiding van bondscoach Huub Lambriex nemen de teams Karsenbarg/ Heemskerk en Booth/Dercksen (die behoren tot de Nederlandse kernploeg onder leiding van Henk Gemser), deel aan dit internationale evenement. Huub Lambriex kwam in 1984 tijdens de Olympische Spelen in Los Angelos (USA) uit voor Nederland in de Tornado klasse. Lambriex bemande bij Willy van Bladel.

Mitch Booth won een bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in 1992 en een zilveren medaille in 1996. De succesvolle Australische catamaranzeiler zeilt sinds drie jaar met de Nederlander Herbert Dercksen. Dercksen ging in 1996 met Ron van Teijlingen naar de Olympische Spelen. Booth en Dercksen hebben een succesvol 2001 achter de rug; winst in Hyeres en Palma en vierde op het Wereld
Kampioenschap. Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk verschijnen eveneens aan de start in Vilamoura. Zij behaalden een overall vijfde plaats op het EK 2001 in Zwitserland.

Beide teams bezitten momenteel een A-limiet. Hierdoor genieten zij ondersteuning van NOC*NSF en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

EK TORNADO 5-11 MEI VILAMOURA, PORTUGAL

MEETDAGEN 5-6 MEI

ZEILDAGEN 7-11 MEI (2 WEDSTRIJDEN PER DAG)

NOTICE OF RACE WWW.TORNADO.TC
Tornado met zeilnummer NED 1:
Stuurman: Mitch Booth, Bennebroek
Bemanning: Herbert dercksen, Heemstede Tornado met zeilnummer NED11:
Stuurman: Sven Karsenbarg, Weesp
Bemanning: Mischa Heemskerk, Den Haag

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl